Muzika film i TV Pseća palma svih psećih palmi

Ugi najbolji pas glumac u Kanu u posljednjih 20 godina

Ugi, džek rasel terijer koji je ulogom u Oskarom nagrađenom filmu “Umjetnik” osvojio srca gledalaca, juče je ušao u istoriju Kanskog festivala, nakon što mu je dodijeljena “Pseća palma svih psećih palmi” (Palm Dog of Palm Dogs) za najboljeg psa glumca za 20 godina od kako se ta nagrada dodjeljuje.

“Ugi bi bio veoma ponosan”, rekao je njegov trener Omar fon Miler, primajući trofej-ogrlicu u društvu Ugijevog dublera Daša.

Ugi, koji je nagradu Palm dog za najboljeg psa glumca u filmu prikazanom na kanskom festivalu dobio 2011, umro je u 13. godini 2015, prenosi Rojters.

Proslavio se glumeći saputnika francuskog glumca Žana Dižardana u crno-bijelom filmu koji govori o zvijezdi nijemog filma čija karijera propada kada zvučni film počne da osvaja Holivud.

Ugi je bio prvi pas koji je ostavio otiske šapa ispred Kineskog pozorišta Grauman na bulevaru Holivud u Los Anđelesu, pored zvijezda kao što su Merilin Monro, Džoni Dep i Klerk Gejbl.

Prisustvovao je i ceremonijama dodjele nagrada Zlatni Globus i Oskar.

Iako je ovogodišnji kanski festival otkazan zbog pandemije koronavirusa, organizator nagrade “Palm dog” Toni Rouz bio je riješen da nagrada mora da bude dodijeljena.

“Kada je prošle godine Kventin Tarantino uletio u sobu i uzeo ogrlicu sa velikim ponosom i entuzijazmom, pomislio sam da to pokazuje da je Palm dog na mapi”, rekao je Rouz.

Nagradu je prošle godine osvojio Brendi, pit-bul koji je igrao psa Breda Pita u Tarantinovom filmu “Bilo jednom u Holivudu”, a ove godine je žiri sastavljen od vodećih filmskih kritičara odlučio da Palm dog za posljednjih 20 godina, koliko se dodjeljuje, pripadne Ugiju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mire
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mire
Gost
Mire

Film je fenomenalan, topla preporuka svima da ga odgledaju.

Send this to a friend