Muzika film i TV

Unuk Gregorija Peka novi Mister Spok u Zvjezdanim stazama

Glumac Itan Pek, unuk holivudske legende Gregorija Peka, naći će se u ulozi Mister Spoka u drugoj sezoni CBS-ove serije “Zvjezdane staze: Otkriće”, čije prikazivanje se nastavlja sljedeće godine.

Mladi Itan Pek (32) je relativno slabo poznat gledaocima. Do sada je glumio u ABC-jevom sitkomu “Deset stvari zbog kojih te mrzim”.

Izvršni producent serije Aleks Kurzman rekao je u zvaničnom saopštenju da se “nada da će mladi Pek uspjeti da iznese Spokove najveće kvalitete poput njegovih prethodnika, slavnog Lonarda Nimoja i Zakarija Kvinta”.

“Tokom 52 godine, otkad je serija počela da se emituje, glavni oficir Spok jedini je član originalne posade svemirskog broda koji se pojavljuje u svim razdobljima Zvjezdanih staza”, podsjetio je on, dodavši kako izbor novog glumca za ulogu oficira Spoka nije bio nimalo jednostavan posao.

“Mjesecima smo tražili glumca koji će, poput Kvinta i Nimoja, uspješno dr Spoku udahnuti i tračak vlastite harizme”, naveli su producenti.

Pekov djeda Gregori, jedan je od najvećih glumaca zlatnog holivudskog razdoblja.

Za Oskara je bio nominovan pet puta, a osvojio ga je 1962. godine za ulogu u filmu “Ubiti pticu rugalicu”, snimljenom po istoimenom romanu književnice Harper Li.

Umro je u junu 2003, u 87. godini.

1 Komentar na "Unuk Gregorija Peka novi Mister Spok u Zvjezdanim stazama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend