Muzika film i TV

Velikani koje je odnijela korona

Otkako je početkom prošle godine proglašena pandemija koronavirisa uslijed ove pošasti, milioni ljudi su izgubili živote, a među njima je i mnogo poznatih imena iz svijeta glume i muzike. Nakon mukotrpne borbe za život, velika imena naše javne scene nisu izdržali. Legenda narodne muzike Predrag Živković Tozovac posljednji je u nizu žrtava pošasti 21. vijeka.

Već godinu dana iz nedjelju u nedjelju odlaze ličnosti koje su ostavile pečat u svom zanimanju. Odlazak poznatih lica posebno su pogodile poštovaoce njihovog rada i djela, a dokaz su i sahrane na koje su dolazili, bez obzira na stroge mjere predostrožnosti.

Jučerašnja vijest o smrti Predraga Živkovića Tozovca zavila je estradu u crno.

Bez obzira na to što je bio bolestan i zaražen koronavirusom, svi su očekivali da će se, kako su njegove kolege rekle, izvući i ponovo s njim zapjevati u kafani i centru “Sava”. Međutim, toga više neće biti. Tozovac je preminuo od posledica koronavirusa. Pjevač se prvo liječio u KBC “Dragiša Mišović”, a potom je prebačen na VMA. Živković se prošle nedjelje javio portalu Nova.rs na telefon i pohvalio da se bolje osjeća, ali da ne zna koliko će se zadržati u bolnici. Samo nekoliko dana od poziva, Tozovcu se pogoršalo zdravstveno stanje zbog čega je umro u 85. godini.

Zafir Hadžimanov, filmski glumac, pjevač i kompozitor preminuo je od koronavirusa. Ova tužna vijest rastužila je brojne poštovaoce njegove muzike.

Glumac Vlasta Velisavljević nedavno je izgubio bitku protiv koronavirusa u KBC “Dragiša Mišović”. On je desetak dana ležao u bolnici gdje je bio intubiran. Njegovo stanje je od početka bilo kritično i nije postojala šansa da preživi. Vlastina supruga Nada je za Nova.rs ispričala da pred odlazak u bolnicu nije pokazivao nikakve simptome bolesti, te da mu se iznenada slošilo. Mjesec dana prije nego što je preminuo obavio je ljekarski pregled i dobio produžetak vozačke dozvole na godinu dana, zbog čega je bio srećan kao malo dijete.

Đorđe Balašević, legendarni jugoslovenski kantautor, preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od posljedica bolesti izazvane koronavirusom. Muzičar je nekoliko dana ranije primljen u Infektivnu kliniku u Novom Sadu. Danima prije toga, Balašević se liječio kod kuće, gdje su ljekari pomno pratili njegovo stanje.

Poznati muzičar i bubnjar, Dragoljub Đuričić, preminuo je 15. marta takođe od posljedica koronavirusa u KBC “Dragiša Mišović”. Budući da se vjerovalo da će izgurati bitku i borbu, ipak nije izdržao. Brojne kolege iz njegove branše emotivno su se oprostile od njega, za kojeg su imali samo riječi hvale što se tiče druženja i saradnje s njim.

Frontmen grupe “Balkanika”, Sanja Ilić, preminuo je 7. marta od posljedica koronavirusa. Sahrana je obavljena samo u najužem krugu porodice zbog poštovanja mjera uslijed pandemije koronavirusa, uz molbu da se poštuje odluka porodice.

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini života, 16. novembra prošle godine, od posljedica koronavirusa. Ivan je prilikom testiranja zbog snimanja filma “Bilo jednom u Srbiji” saznao da je zaražen koronom, nakon čega je obustavljeno snimanje, a on je primljen na bolničko liječenje.

Basista “Riblje čorbe”, Mirosalv Miša Aleksić, preminuo je u 68. godini od posljedica koronavirusa, 29. novembra prošle godine. On se liječio u KBC “Bežanijska kosa”, a danima je zbog lošeg stanja bio priključen na respirator. Miša je kremiran 2. decembra, a članovi grupe “Riblja čorba” nisu prisutvovali kremaciji.

Pjevač Krunoslav Kićo Slabinac (76) preminuo je 13. novembra, u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je ležao tri mjeseca. Kićo je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile.

Bubnjar “Amadeus Benda”, Bojan Zlatanović Tokan, preminuo je od posljedica koronavirusa, u 45. godini, 24. novembra. Bojan je važio je za velikog ljubitelja adrenalina, prirode i brzih motora i iza sebe je ostavio šestogodišnjeg sina.

Send this to a friend