Muzika film i TV

Veliki hitovi za koje ne znate da ih je radila Emina Jahović

Pop pjevačica Emina Jahović pisala je većinu svojih hitova i možemo reći da je odličan kantautor. Neobične rečenice, odlična produkcija i aranžmani, njena su uža specijalnost tako da nije teško prepoznati njenu pjesmu kada prvi taktovi krenu na radiju.

Emina trenutno promoviše novi, peti po redu, album “Dalje” za koji kaže da je najbolji u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Međutim, Emina nerijetko radi pjesme i za svoje kolege. Nekima je radila komplet pjesmu, a negdje se pojavila kao autor teksta. Danas ćemo se pozabaviti upravo tim pjesmama koje rado slušate, a možte niste znali da su Eminino djelo.

Lena Kovačević – Cafe

Veliki  hit zabvne muzike ovih dana je “Cafe”, lijepe pop-džez pjevačice Lene Kovačević. Emina je za koleginicu pisala tekst, a makedonski muzičar Darko Dimitrov, uradio je muziku i aranžman.

“Numera sadrži malo džeza i etno-motiva. Ona najavljuje moj novi album, ali ovoga puta ću objavljivati singl po singl”, rekla je Lena.

Adnan i Kaya – Srce plače

Sjećate se Babaje iz Živinica u Bosni i Hercegovini koji je 2008. godine pobijedio na prvom i jedonom izdanju takmičenja Operacija trijumf? Možda vas podsjeti pjesma “Srce plače” koja je tada bila veliki hit, a otpjevao ju je u duetu sa Katarinom Ostojić Kayom. Upravo je Emina pisala tekst i radila aranžman.

Jelena Tomašević – Vertigo

Pored toga što su prijateljice, Jelena Emina su i saradnice. Lijepa Emina je svojoj koleginici uradila pjesmu “Vertigo” i donijela joj hit.

Sergej Ćetković – Moj svijet

Emina je bila dio crnogorske delegacije na Evroviziji 2014. godine kada je našu državu predstavljao Sergej Ćetković. Gospođa Sandal je Sergeju pomogla oko teksta, a on ju je uredno potisao kao ko-autora.

Željko Joksimović – Znam

Emina se sa Joksimovićem sprijateljila dok su zajedno bili dio žirija u X factoru. Prijateljstvo se pretvorilo u saradnju, pa je lijepa Novopazarka sa istanbulskom adresom kolegi napisala pjesmu “Znam” za njegov posljednji album. Ovih dana Emina promoviše pjesmu “Dva aviona” koju je snimila sa Željkom i kaže: “Poslala sa mu pjesmu i dopala mu se, ali je rekao da bi bolje bilo da je sama pjevam. Kasnije se predomislio i snimio svoj dio”.

Dragana Mirković – Zapaliću srce

Kantautorka iz Pazara našla se i kao autor na albumu Dragane Mirković prije nekoliko godina. Tada je za nju napisala “Zapaliću srce”.

Send this to a friend