Muzika film i TV

Vesele sedamdsete slave 20 godina, a ove pojedinosti niste znali o seriji

Serija “Vesele sedamdesete” počela je da se prikazuje prije tačno 20 godina. Prva epizoda emitirana je u avgustu 1998. godine, a nastavili smo ih gledati u osam sezona. Omiljeni sitkom bio je odskočna daska za većinu glumaca, a moramo priznati da su nam neke scene i danas presmiješne. Okrugli rođendan serije slavimo trivijom – ovo su neke stvari koje niste znali o snimanju i ekipi koja nas je nasmijavala.

Svima najdražeg lika, Reda Formana, treblo je da glumi Čak Noris. Definitivno je jasno zašto su producenti razmatrali legendarnog glumca akcionih filmova za ovu ulogu, ali on je odbio jer je bio prezauzet snimanjem “Vokera, teksaškog rendžera”. Danas ne možemo zamisliti nikoga umjesto Kurtvoda Smita koji je apsolutno genijalan kao strogi Erikov otac.

Smit inače je jedini član ekipe koji je zaista iz grada u kojem je je radnja serije smještena – Viskonsin, a lik Reda temeljio je na svom ocu koji je bio prilično strog.

Mila Kunis lagala je o svojim godinama na audiciji kako bi dobila ulogu Džeki. Imala je samo 14 godina, a navodno im je rekla da će “uskoro da napuni 18”.

Danas su u braku, a znamo da su se Mila i Ešton Kučer upoznali na setu “Veselih sedamdesetih”. A njen prvi poljubac u životu bio je baš s njim na snimanju scene. Tada se nisu simpatisali, ali s vremenom su se sprijateljili. Zaljubili su se godinama kasnije i danas imaju dvoje djece.

Mila je nedavno rekla da su se neko vrijeme nakon završetka snimanja njih dvoje slučajno sreli te da je Ešton pozvao na žurku jer je htio da je “smuva” sa svojim drugom.

Autori su htjeli seriju nazvati “Teenage Wasteland” ili “The Kids Are Alright”, prema pjesmama grupe The Who. Rokerima se to nije svidjelo pa su od toga morali odustati.

Svaki put kad bi naslovna pjesma odsvirala, autor Aleks Čilon, dobijao je 70 dolara od autorskih prava.

Slavni krug pušenja trave počeli su snimati jer nisu smjeli da prikažu marihuanu na televiziji. Zato su morali biti kreativni, a taj krug postao je jedan od najboljih dijelova serije. Deni Masterson, koji je igrao Stivena Hajda, otkrio je i kako su ga snimali.

“Mi bismo držali cigarete nisko, a oni su dodatno puštali dim koji je mirisao na jagode”, rekao je glumac.

Tomi Čong igrao je Lea, starijeg napušenog hipija kod kojeg je Hajd kasnije radio. On je na neko vrijeme nestao iz serije i to zato što su ga uhapsili zbog – posjedovanja i prodaje marihuane. Morao je u zatvor.

Fezovo ime niko zapravo ne zna, a njegov nadimak zapravo bi trebalo da bude – Foreign Exchange Student. Tako su ga zvali jer nisu mogli izgovoriti njegovo pravo ime koje nikad nismo saznali, baš kao ni odakle je došao. U jednoj je sceni prikazano kako on govori svoje ime, ali je glumac Vilder Valderama samo izgovarao imena kolega dok je zvučna podloga išla preko toga.

Iako je serija trajala osam sezona, kroz to vrijeme pokriveno je četiri godine – od 1976. do 1980. Prolazak vremena može se pratiti na registarskoj tablici u naslovnoj špici, na kojoj piše godina u kojoj se nalazimo.

1 Komentar na "Vesele sedamdsete slave 20 godina, a ove pojedinosti niste znali o seriji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend