Muzika film i TV

Vesna Dedić pružila podršku glumici Mileni Radulović: Ostati dama, čak i kada se učini da prostakuše bolje prolaze

Spisateljica i voditeljka Vesna Dedić pružila je podršku glumici Mileni Radulović nakon što je podnijela krivičnu prijavu za silovanje i polno uznemiravanje protiv glumca Mike Antića.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

Vesna je ugostila Milenu u svojoj emisiji Balkanskom ulicom, a tim povodom se oglasila i putem Instagrama.

“Dostojanstvo je kad možeš da ideš lakšim putem, ali biraš teži u ime časti. Hrabrost Milene Radulović i njene porodice je nadljudski ulog za budućnost sa manje strahova i trauma djevojčica koje rastu u ovoj zemlji. Način na koji su ispitivali Milenu na svjedočenju je metafora viševjekovnog položaja žena u ovom društvu, poruka našim kćerkama da ćute i trpe”, napisala je ona, pa dodala:

“Zato ću zauvijek podsjećati: Ne vaspitavaju se ženska djeca tako što im govoriš šta sve djevojčica ne smije, već govoriš šta sve može. I milioniti put napisati: Treba postati i ostati dama, čak i kada vam se učini da prostakuše bolje prolaze u životu. Dama ne trpi i ne ćuti! Umije sebi da oprosti i ugodi, da bude mila kada su svi oko nje grubi, vrijedna kada svi drugi drijemaju, bezobrazna kada prilika nalaže finoću, nasmijana ili plačljiva u zavisnosti kako se ona osjeća, a ne kako to drugi od nje traže. U mizoginoj kulturi Milena je svjetlost u tunelu našeg teškog mraka”, istakla je Vesna.

 

Send this to a friend