Muzika film i TV

Za Dr Igija devedesete nisu prošle: Nastupam po žurkama, svadbama i trgovima

FOTO: Dragana Udovičić

Iako nije popularan kao devedesetih godina, Igor Todorović alias Dr Iggy, i dalje nastupa izvodeći mega hitove dens muzike koji su obilježili tu deceniju. Pored nezaobilazne “Oči boje duge”, tu su “Nikada”, “Zašto ja”, “Navika”, “Uzalud se trudiš”, “Samo ti”, “Kada dođe kraj”… Društvo mu pravi stara-nova saradnica Tanja Banđur.

FOTO: Zorana Jevtić

Iako medijski nisu toliko aktuelni, to ne znači da im je popularnost opala, naprotiv. I dalje žive od muzike.

“Naša popularnost je došla kao rezultat velikog rada i ljubavi prema muzici koju smo stvarali. I dan-danas uživamo u popularnosti, jer ljudi koji nas pamte, pamte nas po lijepim trenucima njihovog života. U našem slučaju može da se živi od muzike. Najviše nastupamo na trgovima, raznim proslavama i vjenčanjima i u klubovima u inostranstvu”, kaže popularni dens duo.

Igor otkriva da njihov najveći hit “Oči boje duge”, izdavačka kuća PGP-RTS nije željela da objavi.

“Istina je da PGP RTS nije htio da objavi album “Oči boje duge” 1995, uz komentar da je nekomercijalan. Taj album je prodat u više od pola miliona primjeraka. To je kao kada biste danas imali preko sto miliona pregleda na Jutjubu”, kaže on.

Posljednji album Dr Iggy-ja izašao je 2002. godine. Igor je prije par godina uradio remiks i spot za “Oči boje duge”, a 2016. godine su on Marina Visković i DJ SHONE objavili pjesmu “Srce ledeno”.

Ipak, muzičar obećava nove pjesme, ali ne želi da otkriva kada će izaći.

Send this to a friend