Muzika film i TV Reklama je iz nekog razloga bila cenzurisana

Zabranjena reklama otkriva kako je svijet dotakao dno

Prije izvjesnog vremena na Youtube je puštena animirana reklama osmišljena kako bi podigla svijest o alarmantnoj situaciji u tropskim šumama. Reklama je iz nekog razloga bila cenzurisana, ali je ipak našla svoj put i dirnula milione ljudi. Nažalost, očigledno ne i one koji mogu da zaustave uništavanje prašuma.

Cio svijet danas gleda kako gore “pluća planete”, pitajući se kako smo mogli to da dozvolimo. Ali, upravo je na te strašne scene uništene prirode i bespomoćnih životinja koje umiru u plamenu upozoravala zabranjena reklama s djevojčicom i orangutanom.

Animirana reklama prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne djevojčice i pravi haos. Ona pokušava da ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovom istinom – čovjek je agresor u ovoj priči.

Reklama je, doduše, trebalo prvenstveno da skrene pažnju na jedan konkretan problem – uništavanje prirodnih staništa orangutana.

Orangutani danas žive samo na Borneu i Sumatri i suočeni su s izumiranjem vrste, jer njihove tropske kišne šume stradaju zbog proizvodnje palminog ulja. Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Međutim, priča o djevojčici i majmunčetu univerzalna je priča o bahatosti čovjeka prema svim drugim živim bićima i prirodnim resursima. I kako se čini iz perspektive svega što se s našom planetom dešava danas – nisu samo orangutani u opasnosti. Svi smo.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MarkPatkica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

Dirljiva i poucna prica…ali nazalost ovakve price dopiru samo do obicnog naroda koji se malo sto pita,a politicari I kapitalisti koji o tome odlucuju traze samo nacin da Jos napune dzepove,bez obzira na posledice po planetu i covjecansvo!

Patkica
Gost
Patkica

Mogli bi i u Crnoj Gori da napravimo ovakvu kampanju za ocuvanje suma a samim tim i zivotinja.
Steta sto nismo bas ekoloska drzava.
Mogli bi se ugledati na Island.

Send this to a friend