Muzika film i TV

Zašto se nisu podnosili Pavle Vuisić i Čkalja?

Čkalja je bio štreber, perfekcionista, koji je znao da pređe nevidljivu liniju između profesionalizma i preglumljavanja. S druge strane, Paja Vuisić je pripadao drugoj školi glume, čistom naturalizmu.

U kadru su djelovali saglasno, kao da su scene pripremali u najvećoj ljubavi. O njihovom odnosu svjedoči Mirjana Vuisić, supruga velikana glume Pavla Vuisića.

“Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, vidjećete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: „Ja se samo ponašam.“ I istina je, cijelog se života ponašao”, rekla je Mirjana novinaru Aleksandru Đuričiću u knjizi “Poslije fajronta”.

Čkalja je glumio i preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija Beograd desetak godina poslije serije i filma “Kamiondžije” željela da snimi nastavak “Kamiondžije ponovo voze”, Vuisić nije htio ni da čuje. Prvi put je prihvatio samo da bi se vidjela razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put nije dolazilo u obzir.

“Uvjeravali su ga godinu. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premjerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludjeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave videokasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac”, kazala je ona.

Ali Pavle je imao novi zahtjev, honorar se mora povećati i Čkalji i to na barem 50 hiljada. Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”.

4 Komentara na "Zašto se nisu podnosili Pavle Vuisić i Čkalja?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend