Muzika film i TV

Zašto su ruski mediji oduševljeni Milošem Bikovićem?

Ruski mediji oduševljeni su uspjehom srpskog glumca Miloša Bikovića na njihovom tržištu, pa su ga javno pohvalili putem svojih medija i predvidjeli mu uspješnu karijeru.

“Ruska filmska industrija je u porastu, a sve više srpskih glumaca puca na ruske filmove. Prošli februar je bio posebno uspješan za rusku kinematografiju. Objavljen je film „Ice“ o ljubavnom trouglu između profesionalnih klizača na ledu. Tri dana kasnije, jedini ruski film prikazan u zvaničnoj selekciji na Berlinskom filmskom festivalu, „Dovlatov“ očarao je kritičare, a glavne uloge u oba filma su igrali srpski glumci: Miloš Bikovi i Milan Marić”, navodi medij „Ruska Sližba“ i dodaje:

“Ruska filmska industrija u posljednje vrijeme doživljava neku vrstu buma. Zajedno sa veoma uspješnim filmovima, koji su prikazani na prestižnim filmskim festivalima, počelo je da se proizvodi sve više i više jakih komercijalnih slika namijenjenih masovnoj publici.

Ovo ogromno tržište privlači starije holivudske zvijezde kao što su Arnold Švarceneger, Antonio Banderas i Džon Malković, a s druge strane mladim srpskim glumcima daje mogućnost da rade u Rusiji. Početak ovog trenda je postavio Miloš Biković, koji je prvo glumio Nikitu Mikhalkova u „Sunčevom uticaju“, a zatim je dobio glavnu ulogu u trileru „Duhless-2“. Oduševljeni njegovom „ubjedljivom igrom“, režiser Oleg Trofimov i producent Aleksandar Andrijusčenko su ga angažovali za jednu od glavnih uloga u filmu „Led“. Po mišljenju producenta, ispred Bikovića je uspješna karijera u Rusiji, jer on veoma pažljivo pristupa ulogama i istovremeno ima šarm evropskog glumca”, navodi se u tekstu stranog medija „Ruska služba“.

Send this to a friend