Muzika film i TV film će stići u kino-dvorane u januaru 2022

Završeno snimanje filma Scream 5, poznat i datum premijere

Relativno brzo nakon najave projekta, rad na setu novog “Scream” nastavka priveden je kraju.

Jedan od producenata filma i jedna od osoba koja je bila i iza izvornog i kultnog prvog filma, Kevin Vilijamson, objavio je da je snimanje kompletirano i da se film sprema za montažu i obradu.

Iako je radno ime projekta glasilo “Scream 5“, službeni naslov je sada potvrđen kao jednostavno – “Scream”, što možda nagovještava namjere novih čelnika franšize sa ovim naslovom, ili franšizom u potpunosti.

U saopštenju, Vilijamson se obratio direktno fanovima, rekavši:

“To je posljednja klapa na “Scream”, što mogu sa uzbuđenjem najaviti kao službeni naslov sljedećeg filma. Prije gotovo 25 godina, kada sam napisao “Scream” koji je oživio Ves Krejven, nisam mogao zamisliti da će film imati tako značajan uticaj na vas, fanove filma. Uzbuđen sam što ćete se vratiti u Vudsboro i biti preplašeni ponovo. Vjerujem da bi Ves bio vrlo ponosan onim što su Mat i Tajler stvorili”.

Met Bitineli Olpin i Tajler Džilet su dvojac koji je inicirao rad na novom filmu, nakon što su prava otkupljena od pravnih nasljednika pokojnog Vesa Krejvena.

Dvojac je takođe zaslužan i za povratak Neve Kembel za ulogu glavne junakinje Sidni Preskot, zajedno sa ostatkom klasične ekipe Kortni Koks i Dejvidom Arketom.

Trojcu starih glumaca i likova će se pridružiti i tri nova člana ansambla, odnosno Džena Ortega, Džek Kvad i Kajl Galner.

Pored najave o kompletiranju snimanja, Vilijamson je takođe otkrio inovi datum izlaska za “Scream”. Iako je donedavno držao 2021. kao godinu izlaska, novi film će stići u kino-dvorane u januaru 2022.

Tradicionalno, januar i februar su mjeseci horora u kino-dvoranama, kada je konkurencija velikih studijskih naslova gotovo nepostojeća. Budući da ne znamo kako će januar 2021. izgledati, a kamoli 2022, ovo možda neće biti konačni datum izlaska.

Send this to a friend