Muzika film i TV

Zvonimir Bebek prijeti da pomuti slavu svog oca

Foto: Igor Kralj

Mladi Zvonimir Bebek, sin muzičara i pjevača Željka Bebeka, planira da osvoji muzičku scenu u regionu. Dugokosi tinejdžer odustao je od skijanja i plivanja, i dohvatio se gitare, a već uveliko prati slavnog oca na svirkama.

“Nikad nisam htio neke stvari koje bi većina htjela samo zato što mi se može priuštiti. Uvijek sam imao neki svoj skromniji, meni posebniji izbor određenih stvari”, kaže Bebek junior.

Na muzičku scenu pogurao ga je otac. Željko ga je nakon što je odustao od sporta, upisao na Rok akademiju kod profesora Ladislava Račića koju pohađa protekle tri godine.

Otac i sin prvi su put zajedno nastupili na CMC festivalu u Vodicama 2017. gdje su odsvirali pjesmu ‘Ono nešto naše’, od tada Zvonimir redovno nastupa na očevim koncertima. Zvonimir će biti čest gost na očevim nastupima, ali samo s nekoliko pjesama jer je premlad da bi preuzeo odgovornost vodećeg u bendu.

Foto: Hrvoje Lalević

“Otkad sam aktivno počeo nastupati na koncertima s tatom, jedino što se promijenilo je moje slobodno vrijeme, koje se smanjilo, ali znam da će se trud jednog dana isplatiti”, rekao je Zvonimir, koji priznaje da mu je tata uvijek bio prvi, a ujedno najveći muzički uzor.

Školske obaveze i muziku usklađuje bez problema. Ove godine je upisao prvi razred srednje škole, gdje je u dogovoru s direktorkom odlučeno da će moći izostajati s nastave dok god ima dobre ocjene. Krenuo je i na pjevanje na Rok akademiji na Ribnjaku u Zagrebu i, kako kaže, ide mu jako dobro. Zvonimir sanja da će biti solo gitarista jer osjeća kako je muzika njegov život i da će od toga jednog dana moći lijepo živjeti.

“Mlad je, karijera je tek pred njim. Kad nešto u životu radite iz sve snage i od srca, onda su velike mogućnosti da postanete izvrsni. Vrijedno radi svakog dana i sve je bolji i bolji”, ističe Željko koji nije očekivao da će mu sin krenuti istim putem kao on.

Send this to a friend