Showbiz

Adel zbog razvoda gubi polovinu svog ogromnog bogatstva

Romantične pjesme su u mnogim prilikama plod slomljenog srca. Veća životna drama, više patnje, više bola … i više albuma. S obzirom na to da je pjevačica prošle subote najavila kraj svog trogodišnjeg braka sa Simonom Koneckijem, njihovo “zbogom” ne samo da će slomiti srca, već će se odraziti i na bankovne račune.

Naime, Adel će morati da podijeli svoje veliko bogatstvo na pola, s tim da će polovina pripasti njenom, uskoro bivšem, suprugu. Adel i Simon su se upoznali 2011. godine zahvaljujući zajedničkom prijatelju, pjevaču Edu Širanu. Potom je Adel doživjela svoju ogromnu profesionalnu eksploziju zahvaljujući objavljivanju svog drugog albuma pod nazivom “21”, koji je doživio veliki međunarodni uspjeh.

Par je u oktobru 2012. dobio i sina Anđela, a 2016. su stupili u bračnu zajednicu, što je pjevačica odlučila da otkrije svojim fanovima tokom jednog nastupa u Australiji. Prema navodima britanskih advokata u časopisu “The Times”, čini se Adel i Simon nisu potpisali predbračni ugovor o podjeli imovine – što se ispostavilo kao velika greška.

Prema tim istim izvorima, procjenjuje se da bogatstvo umjetnice prelazi sumu od 160 miliona eura, i da će Adel polovinu morati da podijeli sa svojim partnerom. Ne izgleda kao da je velika briga za Adel. Ona ima tri studijska albuma (pod nazivom “19”, “2” i “25”) koji su je učinili jednom od najbogatijih žena u muzičkoj industriji u Velikoj Britaniji.

U 2016. godini, ona je bila na vrhu liste najuspješnijih ljudi ispod 30 godina u svojoj zemlji. To je bilo prije tri godine, a onda je njeno bogatstvo procijenjeno na 106 miliona. Međutim, treba istaći da je Adel skromnog porijekla i da ju je odgajila samohrana majka u jednom stanu, bez ikakvog komfora i luksuza. Adel je jedna prizemna i skromna osoba, kako često navode osobe koje je poznaju i koje sarađuju sa njom.

Razvod će se riješiti, vjerovatno, daleko od suda i medija. Sasvim u skladu sa onim što su godinama radili sa svojim životima, daleko od medijske propraćenosti. Male su šanse da će Adel dati izjavu o ovom slučaju za medije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mladen
Gost
Mladen

Dobice 50 miliona muz, nije lose. Mada zena Jeffa Bezosa je dobila 35 milijardi i to je ubedljivi rekord

Lioo
Gost
Lioo

Kako ti je polovina od 160 miliona 50 miliona

Send this to a friend