Showbiz

Adrijana Lima poručila da više neće da se slika gola

Adrijana Lima, jedna od najljepših manekenki svijeta i “Viktorijin anđeo”, iznenadila je svoje pratioce na Instagramu objavom u kojoj je navela da je odlučila da se više neće slikati u vešu.

Iako je Adrijana već godinama prepoznatljiva po fotografijama i projektima u kojim reklamira donji veš i kupaće kostime, ova odluka donijeće velike promjene u njenoj karijeri. Podvukla je crtu i shvatila da ne želi više da svoje tijelo pokazuje “tek tako”.

“Dobila sam ponudu da snimim seksi video, koji bi bio postavljen i dijeljen na društvenim mrežama. Iako sam takve stvari radila mnogo puta, nešto se u meni promijenilo kada mi je prijateljica rekla da se osjeća loše po pitanju svog tijela. Zamislila sam se, svakoga dana, budim se i pitam, kako izgledam? Hoću li biti prihvaćena na poslu? I u tom trenutku sam shvatila da vjerovatno većina žena svakog jutra ustaje i pokušava da se uklopi u sterotipe koje nameću društvo, društvene mreže i svijet mode. Pomislila sam, ne bi trebalo da život tako izgleda. To fizički i mentalno nije zdravo. Tako da, odlučila sam da napravim promjenu. Više neću skidati odjeću iz ispraznih razloga. Ako mi dozvolite, hoću da vas podržim, da znate da smo tu i da vam pomognem da se osjećate bolje. I ja imam probleme i nesigurnosti, i više se ne bojim da ih iskažem. Moj posao me stavlja pod ogroman pritisak da izgledam na određeni način, i razmišljala sam kako mi žene moramo da nosimo ogroman teret. Dosta mi je nametanja, mi kao žene ne možemo da nastavimo da živimo u svijetu takvih površnih vrijednosti. To nije fer prema nama, to nije zdravo, da nam društvo nameće kako da izgledamo ili se ponašamo. Hoću to da promijenim u ime svoje bake, svoje majke, i svih žena prethodnih generacija koje su bile etiketirane, pod pritiskom ili pogrešno shvaćene. Napraviću ovu promjenu tako što ću je najprije primijeniti na sebi. Ja sam uz vas, hajde da promijenimo svijet”, napisala je fatalna Brazilka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend