Showbiz

Anabela: Najveća greška je mijenjati se zbog partnera

Nakon dugogodišnjeg nestabilnog braka sa Gagijem Đoganijem, atraktivna pjevačica Anabela Atijas(42), uspjela je da pronađe svoju sreću i skoro pet godina uživa u srećnom braku pored biznismena Andreja Atijasa (30). Pored ljubavi koju osjećaju jedno prema drugom, veže ih osjećaj za napredovanjem i usavršavanjem bračnog odnosa, ali i nedokučive, nestalne, djetinjaste osobine i žudnja za putovanjima. Mjesto ih ne drži te trenutno žive na tri lokacije, u Beogradu, Sarajevu i Rovinju, gdje imaju mnogobrojne prijatelje i rodbinu. Iako joj pakovanje torbi povremeno bude pravo mučenje, Anabela tvrdi da osjećaj kada shvati da se probudila u drugom gradu svu muku stavi u drugi plan. Po ko zna koji put otisnuli su se u Andrejev rodni grad, kako bi posjetili čuveni Sarajevo film festival, ali i Andrejevog oca. U međuvremenu, sve obaveze podredili su svojim mališanima te čak i kada nađu vremena samo za sebe, žure da im se vrate i maksimalno posvete. S obzirom na to da je najmlađa, ovih dana njihove oči uprte su u četvorogodišnju Blankicu.

“Kroz dugogodišnje bračno iskustvo shvatila sam da je najveća greška kada se ljudi mijenjaju zbog partnera. Andrej se zaljubio u mene, onakvu kakva jesam, zašto da postajem neko ko mu se poslije izvjesnog vremena neće dopasti. Autentičnost partnera upravo je srž koja održava svaku vezu”.

Kada ipak dođe do manjih nesuglasica, kako ih rješavate?

“Uglavnom razgovorom, zato što pored sebe imam osobu koja umije da priča. Nerijetko muškarci imaju problem sa egom, a smatram da je on adekvatna zaštita isključivo u profesionalnim razgovorima gdje je zarad dobrog posla potrebno da nadmudriš nekoga. U ljubavi i emocijama, pored nekoga ko voli sve tvoje vrline i mane, toga nikako ne bi trebalo da bude”.

Da li ste za skoro pet godina braka imali neku veću svađu?

“Možda će ljudima djelovati kao nekakva bajka, ali mi takvih svađa nikada nismo imali. Dogovaramo se veoma lako i težimo savršenstvu u odnosu”.

Možda je upravo to umijeće razgovora održalo vaš brak takvim kakav jeste?

“Prije će biti da je to napredovanje, jer ni moj suprug ni ja ne prestajemo da radimo na sebi. Istih smo shvatanja. Nikada ne bih mogla da opstanem s nekim ko je osvetoljubiv i ima potrebu da povrijedi druge ljude. Sa osobama koje vole sebe veoma se lako dogovara. To je ključ svega, ne samo u ljubavi”.

Da li se vaš odnos promijenio nakon što ste dobili dijete?

“U nekom momentu imali smo manje vremena za sebe, ali desilo se da smo par puta otišli negdje sami i da nam je Blankica mnogo nedostajala. Bez obzira na to što imamo potrebu da budemo sami, želja za njenim prisustvom uvijek bude jača”.

Send this to a friend