Showbiz

Antonio Banderas: Poslije infarkta živim kako sam oduvijek želio

Slavni “desperado”, iako je promijenio način života poslije srčanog udara, ne samo da uživa s novom djevojkom već je snimio seriju u kojoj glumi Pikasa.

On bi mogao da bude poster mačo muškarca i latino ljubavnika. I baš takvog ga je vidio Holivud. Dok je u Španiji bio velika inspiracija reditelju Pedru Almodovaru za umjetničke projekte, u Americi je profilisan kao zavodnik, sa prepoznatljivim akcentom, a reditelji su se utrkivali ko će mu dati eksplozivniju ulogu. Predah je došao januara 2017, kada je Antonio Banderas prilikom vježbanja u teretani osjetio bol u grudima i momentalno bio prebačen u bolnicu. Doživio je infarkt blažeg tipa, ugrađena su mu tri stenta i savjetovano mu je da smanji posao. Međutim, španski glumac rodom iz predivne Malage prihvatio je ulogu u seriji “Pikaso”, gdje će oživjeti lik najslavnijeg svjetskog slikara u poznijim godinama. Pošto je i slavni Don Pablo takođe iz Malage, za Banderasa je ovo bio izazov koji je želio i bojao ga se cijelog života.

PREDAH POSLIJE INFARKTA? NI SLUČAJNO

Upravo je 37 godina neprekidnog snimanja i dovelo do toga da glumac u 57. godini plati cijenu velikog broja filmova, kao i angažovanja na polju mode, parfema, vina i humanitarnog rada. Ne pada mu na pamet da stane, iako je u prvim trenucima nakon srčanog udara pomislio da prekine s glumačkom karijerom.

“Bilo je strašno. Znao sam to i ranije, ali onda sam jasno vidio pred sobom da je postojanje smrti jedina izvjesna stvar u životu. Onda sam shvatio da ću, ako prestanem s glumom, živ da se pojedem! To je moj život. Ne želim da živim kao da sam već mrtav. Ako umrem, umrem”, rekao je.

Banderas je priznao da se nakon bolesti dosta toga promijenilo u njegovom životu. Prvo je prestao da puši, redovno vježba, pravilno se hrani i disciplinovano uzima ljekove koji su mu prepisani.

“Vidio sam da se moj izgled promijenio poslije srčanog udara. Nisam prepoznavao sebe, svoj pogled i izraz lica. A onda me sudbina nagradila, jer sam s tim novim sobom postao opušteniji, slobodniji, sposoban da biram uloge koje sam uvijek želio i ostvarim način života u kome uživam. Bolest nešto uzme, ali vam nešto i pruži”, izjavio je na festivalu u Malagi sa prosijedom bradom i još uvijek tamnim, “banderasovskim” kovrdžama.

SKUPI RAZVODI I ŽIVOT NA SELU S NOVOM DJEVOJKOM

Lijepi Antonio infarkt je doživio u Engleskoj, tačnije u prelijepom selu Kobem, u pokrajini Sarigde, gdje od 2015. živi u modernoj kući nadomak Londona s djevojkom Nikol Kimpel, savjetnicom za investicije. U kući od stakla, drveta i mermera zaljubljeni par uživa u srnama i lisicama koje često mogu da vide u svom vrtu. Sa Nikol se upoznao u Kanu 2014, a ona nije željela vezu dok Antonio ne bude slobodan.

Već sljedeće godine razveo se od holivudske dive Melani Grifit, s kojom je bio u braku 19 godina i sa kojom ima ćerku Stelu, koja je Grifitovoj treće, a Banderasu prvo i jedino dijete. Velikodušno je ostavio Melani stan u Njujorku, kuću u Koloradu, 60.000 dolara mjesečne alimentacije, ali i jednu od dvije Pikasove slike koje je posjedovao. Prvoj ženi, Špankinji Ani Lezi, nakon fatalnog susreta s Melani, ostavio je kuću u Madridu, visoku alimentaciju i udio u svim filmovima koje je snimio do 1996.

I pored toga što su ga supruge “odrale”, Banderas je i dalje bogat, ali i veoma vrijedan glumac. Ni bolest ga ne sprečava da radi punom parom.

“Bolest mi je pomogla da shvatim genija pored čije sam kuće prolazio kao dijete. Da nisam osjetio blizinu smrti, bojao bih se da glumim velikog Pikasa”, izjavio je sa novim, ali i dalje čarobnim osmijehom.

Send this to a friend