Showbiz

Bila je Mis Jugoslavije, čuveni holivudski glumac obožavao je njene viceve a onda je nestala: Kako danas izgleda Tamara Šaponjić

Tamara Šaponjić – da li vam je poznato to ime? Četrdeset drugi rođendan proslavila je 5. maja i, okružena ljubavlju supruga i sina, vjerovatno nije ni pomislila da je prije gotovo dvije i po decenije nosila titulu Mis Jugoslavije.

U to vrijeme išla je u baletsku školu, studirala književnost, pisala pjesme, tečno govorila engleski, italijanski i ruski, željela da nauči hebrejski… Govorila je da će na putovanje koje je dobila povesti godinu dana starijeg brata, za koga je tvrdila da je ljepši od nje. Smijući se, pričala je da će na Sejšele, gdje se 1997. održavao izbor za Mis svijeta, ponijeti plišanog medu Tedija s kojim još uvijek spava.

Nekoliko mjeseci nakon što je proglašena najljepšom Jugoslovenkom počela je da vodi emisiju „Euro Pink“, mada je sve vrijeme isticala da sluša sasvim drugu vrstu muzike. Govorila je čak da bi voljela da se otisne u muzičke vode, međutim, žanr koji je u to vrijeme bio popularan nije joj odgovarao. Probala je da upiše glumu, ali je bila „prva ispod crte“, a zbog nedostatka upornosti nije pokušala ponovo. Brzo je odustala i od manekenstva. Poslije nekoliko revija rekla je da joj urođena stidljivost ne dozvoljava da oskudno obučena šeta pistom.

U Italiji je upoznala Armanda Asantea, čuvenog holivudskog glumca. Slušao ju je dok je pričala viceve i u pozadini umirao od smijeha. Preporučio joj je da ode u Ameriku na studije glume. Nije ga poslušala.

Tamara Šaponjić, rođena Pančevka, koja je osvajala netipičnim stavom za misice i prelijepim zelenim očima, nije dugo radila ni kao voditeljka, a njen izlazak iz „svijeta poznatih“ bio je definitivan. Zaljubila se u mladića iz rodnog grada, 2014. postala je mama, da bi se tek u avgustu 2019. udala.

Send this to a friend