Showbiz

Bili Ajliš u vamp izdanju šalje moćnu poruku

Bili Ajliš je neko ko je godinama skrivao tijelo ispod vrećaste odjeće. Kako je više puta izjavila, nije željela da bilo kakve promjene budu tema medija – da li se ugojila, smršala, da li izgleda ovako ili onako. Svojim buntom osvojila je srca mnogih, ali ispostavilo se i da je bila u pravu.

Kada su se prije nekoliko mjeseci pojavile njene paparaco fotografije u kupaćem, pojedini strani mediji pisali su kako se Bili skriva jer je gojazna, a negativni komentari ređali su se mrežama. Pjevačica je kasnije priznala da ju je komentarisanje njenog tijela pogodilo, ali da je pronašla način da se s tim nosi.

Međutim, sada je Bili iznenadila sve i pojavila se u neviđenom izdanju. Najprije se odrekla svoje prepoznatljive crno-zelene frizure, i iznenadila nas plavom kosom. I taman kad smo se navikli na promjenu, uslijedilo je još jedno iznenađenje, fotografisala se u seksi donjem vešu i konačno pokazala svoje tijelo.

Povod je slikanje za naslovnicu britanskog “Voga” koji izlazi 7. maja.

“Sve je u tome zbog čega se osjećate dobro”, rekla je ona tom prilikom.

U majskom izdanju magazina, Bili je otvorila dušu o nekim ličnim izborima, ali strahovima, zabavljanju, ženskim tijelima, pristancima na određene izbore, ljubavi, ali i samopouzdanju.

“Radi se o vraćanju te moći, iskazivanju, ali ne i zloupotrebi iste”, kaže ona.

“Više ne dopuštam da budem nečije vlasništvo.”

Inače, pjevačica je prokomentarisala svoje seksipilnije izdanje, nakon što su se javili mnogi koji su je optužili da se prodala, te da postaje kao i svi, pokazuje tijelo zarad slave.

“Nemojte govoriti da ne mogu da budem uzor iz razloga što su vas moje slike uzbudile. Pokazati svoje tijelo ili ga ne pokazati ne bi nikome trebalo da oduzme poštovanje drugih.”

Send this to a friend