Showbiz

Bouvijeva smrt promijenila sudbinu knjige Stivena Šapiroa

Dugogodišnji fotograf magazina „Lajf“ Stiven Šapiro, koji je nedavno objavio kolekciju fotografija britanskog muzičara Dejvida Bouvija, otkrio je da je o knjizi počeo da razmišlja u oktobru 2015, ali da je Bouvijeva smrt, u januaru prošle godine, sve promijenila.

“O samoj knjizi i šta će se naći u njoj počeo sam da razmišljam u oktobru 2015. Počeli smo da radimo na njoj i Dejvid je rekao da je to dobar projekat. Zatim smo odložili rad na knjizi nakratko. Odjednom je Dejvid umro i odjednom je detalj s Kabalom postao važan i zbog toga što nosi istu odjeću kao na koricama knjige. Ovo je dovelo do promjena i načina na koji smo htjeli da uradimo knjigu. Njegova smrt je šokirala sve. Ona je sve promijenila“, objasnio je Šapiro u intervjuu za portal Kaleidoskop medija povodom godišnjice Bouvijeve smrti.

Cijenjeni fotograf je rekao da je prvi put radio s Bouvijem 1974. godine u Los Anđelesu kada ga je slikao za privatnu foto-sesiju.

Snimio je i fotografije koje su kasnije krasile omote za albume poput Station to Station i Low, a koje, kako je rekao, pokazuju kako su stil i imidž Dejvida Bouvija evoluirali u to vrijeme, kada je tražio sebe u različitim likovima, ali i istraživao nepoznato.

“Bio je veoma lak za saradnju i to jeste bila saradnja. Ja sam samo realizovao njegove ideje i to je bio početak“, ispričao je Šapiro u intervjuu za portal Kalidoskop medija u kojem je govorio i o saradnji s drugim velikim imenima koje je tokom višedecenijske karijere fotografisao.

Send this to a friend