Showbiz

Branka Veselinović proslavlja 100. rođendan: Dođite svi kod mene kući

Foto: Zoran Petrović

Proslava 100. rođendana Branke Veselinović, planirana za nedjelju u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, pomjerena je za ponedjeljak.

Kako navode u saopštenju iz JDP, zbog Parade ponosa biće zatvoreni prilazi pozorištu i zato su primorani da svečanost povodom 100. rođendana jednog od svojih osnivača odlože za 24 časa.

“Dođite na moj 100. rođendan 16. septembra svi kod mene kući”, poručila je Branka na otvaranju svog legata i sa osmijehom pozvala kolega da dođu u ponedjeljak tačno u podne i na državnu proslavu.

Proslavljenoj glumici Branki Veselinović, koja 16. septembra dočekuje 100. rođendan, prvi su čestitali i napravili proslavu iznenađenja mališani s festivala BrainObrain.

Branka je cio svoj život posvetila djeci, bavila se humanitarnim radom, pomagala na sve načine, pjesmom, knjigama, glumom, a sa svojim pokojnim mužem Mlađom Veselinovićem osnovala je i fondaciju za pomoć invalidnoj djeci i onoj s posebnim potrebama. Upravo su djeca ta koja su velikoj glumici i humanitarki napravila proslavu u znak zahvalnosti i pjesmom u njenu čast joj uzvratila ljubav koju im ona decenijama bezuslovno pruža.

U čast 100. rođendana Branke Veselinović i Muzej knjiga Adligat otvara legat Branke i Mlađe s više od 900 knjiga, oko 150 priznanja, diploma, fotografija, kaseta, ploča s njenim monodramama i monolozima, kao i zahvalnicom za humanitarni rad. Legat je osmislila Stevanka Češljarev.

Najstarija glumica u Srbiji igrala je u prvoj predstavi JDP “Kralj Betajnove” 3. aprila 1948. Sa suprugom Mlađom Veselinovićem tu je provela cio radni vijek, a najboljem glumcu se dodjeljuje nagrada iz njihovog fonda.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend