Showbiz

Bregović: Muzika i fudbal govore istim jezikom

Foto: AFP

“Nema veze koje ste nacionalnosti ako umijete da uživate u spektaklu. Koncerti se dijele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova posjeta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sjećanju”, rekao je Goran Bregović.

Reprezentacija Srbije je golom Aleksandra Kolarova juče protiv Kostarike otvorila Mundijal pobjedom, prvi put nakon Francuske 1998. godine, kada je Iranu presudio Siniša Mihajlović.

Odmah nakon utakmice na Samara Areni, a sat vremena prije početka duela Brazila i Švajcarske, voditelj programa u fan-zoni najavio je specijalno iznenađenje. Na bini se pojavio Goran Bregović i izazvao delirijum među navijačima.

“Fenomenalno je biti ovdje, jer svi razmišljaju isključivo o fudbalu. Volim da držim koncerte u takvoj atmosferi. Kako da ne budem srećan, naši igraju i pobjeđuju. U subotu Hrvatska, u nedjelju Srbija. Postoje svi uslovi da se radujemo i da slavimo”, rekao je Bregović.

Slaveći minimalac protiv Kostarike, Srbi su skakali uz Kalašnjikov i ostale hitove jednog od tvoraca Bijelog Dugmeta.

“Nisu tu samo srpski navijači, vidio sam Dance, Australijance, Južnoamerikance… Muzika i fudbal govore istim jezikom”, rekao je Bregović.

Žrijeb je razdvojio Kolarova i Kejlora Navasa u polufinalu Lige šampiona, ali je srpski reprezentativac dočekao šansu i na maestralan način matirao trostrukog uzastopnog prvaka Evrope:

“Nažalost, cijeli dan sam putovao i nisam stigao na utakmicu. Nema veze, zabava je tek počela. Čuo sam da je gol bio izvanredan. Svaka čast”, rekao je Bregović.

Bregović navija za dvije reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, Srbiju i Hrvatsku. Nedostaje još jedna, njegova matična.

“Šteta što nema Bosne. Mislim da kvalitetom zaslužuje da bude u Rusiji. Ubijeđen sam da ćemo u Katar ići svi zajedno”, rekao je.

Legendarni muzičar ne vidi neke posebne favorite za pobjedničko postolje u Rusiji.

“Brazil i pored kiksa protiv Švajcarske ostaje kandidat broj 1 za osvajanje titule. Ali, mene drugi ne zanimaju, došao sam ovdje da navijam za naše. Naprijed Srbija i Hrvatska”, kazao je Bregović.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend