Showbiz

Britni Spirs prikupila milion dolara za djecu oboljelu od kancera

Slavna pop pjevačica Britni Spirs kaže da nikad nije bila ponosnija. Razlog tome jeste to što je uspjela da prikupi milion dolara za djecu oboljelu od kancera.

Naime, ona je od prodaje ulaznica za svoju uspješnu rezidenciju u Las Vegasu skupila milion dolara koje će uplatiti fondaciji Nevada Childhood Cander.

Novac će biti uložen u izglardnju Britney Spears Campus-a, velikog medicinskog objekta u kojem će se liječiti bolesna djeca.

“Činjenica da sam iskoristila slavu da prikupim novac za izgradnju medicinskog objekta koji će pomoći djeci i njihovim porodicama kada im je to najpotrebnije, ne samo da mi tjera suze na oči, već daje na značaju ovom mom nevjerovatnom putovanju na kojem sam. Moja tetka Sandra je umrla od kancera i znam koliko ova užasna bolest nosi žrtava. Ništa nije teže od toga kada se desi nevinoj djeci. Drago mi je što mogu bar malo da pomognem”, saopštila je Britni i dodala da će se pojavii na otvaranju kampusa koji nosi njeno ime na jesen.

Fondacija Nevada Childhood Cancer pomaže 400 djece, a kada Britney Spears Campus bude otvoren, to će pomoći njihovim štićenicima da dobiju bolju medicinsku njegu.

Send this to a friend