Showbiz

Burdenov umor pojačao depresiju protiv koje se borio

Entoni Burden
Entoni Burden

Vijest da se slavni kuvar ubio, šokirala je svijet.

Njegovi prijatelji i saradnici kažu da je Burdenov umor “pojačao” depresiju protiv koje se borio.

Entoni Burden je imao i do 250 snimajućih dana tokom godine. Stalno je bio na putu, zemlje i gradove je mijenjao u danu…I to radi emisije Parts Unknown, a ranije zbog emisije “Bez rezervacije”.

Njegovi najbliži prijatelji i saradnici kažu da je Burden svu svoju energiju trošio na posao i da je malo toga ostajalo za njega…

“Njegov raspored je bio prenatrpan i dešavalo se da bude premoren. Svako bi se tako osjećao. Sve bi dao na snimanjima i onda bi se osamio u svojoj hotelskoj sobi, kako bi napunio baterije”, tvrdi jedan od neimenovanih saradnika.

Niko od njih nije primijetio znakove depresije, ali su svi bili svjesni da je slavni kuvar premoren i često su ga viđali neveselog, što nije “onaj Toni kojeg publika zna i voli”.

“Tokom snimanja, ispred kamere, uvijek je bio srećan, radostan…Nikada neprijatan”, dodaje on.

Jednom prilikom, Burden je govorio o svojoj borbi, o mentalnom zdravlju i o tome da bi volio da bude srećniji.

“Volio bih da budem srećniji. Želim to. Imam neviđenu sreću. Mogu da pogledam kroz prozor i kažem ‘Daaa, život je dobar’”, ali kada su ga pitali da se osjeća tako, odgovorio je odrično.

Burden je ovo izjavio u novembru prije dvije godine, tokom putovanja u Buenos Ajres.

O borbi s depresijom govorio je nekoliko puta.

“Uhvatim sebe kako naručujem neki burger na aerodromu. I to je burger, ništa posebno, čak nije ni neki dobar. Razmišljam o tome i osjetim kako me depresija steže…To može danima da traje”.

Boravke u luksuznim hotelima je ovako opisivao.

“Osjećao sam se kao Kvazimodo koji odsijeda u lijepim hotelskim apartmanima, gdje je sve skupo. Osjećao sam se kao čudovište”.

A odnose s najbližima, s porodicom je ovako doživljavao.

“Moj posao se vrti oko komunikacije, ali kada dođe do toga da treba da razgovaram s ljudima koje volim, grozan sam. Jedino uspijevam da razgovaram sa svojom osmogodišnjom ćerkom, jer sam tu negdje ostao…Kao da sam klinac”, rekao je slavni kuvar prije tri godine u jednom intervjuu.

Burden je posljednjih godina govorio da mora da ostane u poslu, da bude stalno zauzet i motivisan, kako bi izbjegao “veliki oblak depresije”.

“Nemam planove da se penzionišem, jer sam previše nervozan i neurotičan. Ne vidim sebe kao lika koji kopa po bašti i rješava ukrštenicu”.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend