Showbiz

Cijela Jugoslavija je obožavala oca Sergeja Ćetkovića i divila se njegovim podvizima

Sa najvećim životnom bolom popularni pjevač se susreo početkom 2021. godine kada su za nedjelju dana preminuli i majka i otac Sergeja Ćetkovića.

Kako bi odbolovao svoj veliki gubitak, pjevač sa na neko vrijeme povukao iz javnosti, a kroz najteže životne trenutke najveću podršku i snagu da nastavi dalje dobijao je od supruge Kristine i njihove dvije ćerke Mile i Lole, koje je par usvojio poslije dugogodišnje borbe za potomstvo, prenosi Story.

Vrijeme koje je prošlo od kada su mu roditelji preminuli nije umanjilo njegovu bol, pa pjevač često i na društvenim mrežama dijeli uspomene na njih, a ima i te kako razloga razloga da ih se sjeća sa osmijehom i sa prijateljima prepričava trenutke koje su proveli zajedno.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SERGEJ ĆETKOVIĆ (@cetkovics)

Mnogi i ne znaju da je otac Sergeja Ćetkovića ispisao istoriju crnogorskog automobilizma, te da je pjevač posebno ponosan na uspjehe koje je zabilježio.

Foto: Printscreen

Naime, Slobodan Bobo Ćetković, u svijet auto trka ušao je krajem 60-ih godina. Karijeru je započeo sa fićom i mini morisom da bi kasnije kupio i jedan bmw 1800 sa kojim je nastupio na nekoliko relija.

Automobil sa kojim je postigao najviše uspjeha u karijeri bio je reno 8 gordini, kupljen od legende Yu automobilizma Jovice Palikovića, sa kojim je ovaj šampion nastupao na reliju Monte Carlo.

Otac Sergeja Ćetkovića je sa tim automobilom nastupao dvije godine i bilježio odlične rezultate. Na trci Kotor-Njeguši dugoj 20 kilometara postavio je rekord staze koji ni kasnije nije oboren.

Foto: Printscreen

Trka Jadranskog kupa koju su organizovali Italijani 1972. godine, vožena je duž jadranske obale na relacijama Dubrovnik, Herceg Novi, Kotor preko Njeguša i Cetinja do Bara, gdje se među 135 takmičara mahom italijanskih, pojavilo i 34 iz Jugoslavije. Bobo je osvojio tri pehara, za prvo mjesto u generalnom plasmanu, prvi u klasi i prvi među inostranim takmičarima, što mu je bio možda i najznačajniji uspjeh u karijeri.

Poslije te trke, Italijani su mu uputili poziv da učestvuje na reliju u Bariju međutim kako je poziv bio proslijeđen crnogorskom savezu isti nije ni stigao do Boba koji je za to saznao tek poslije desetak dana kad je reli već prošao.

Foto: Printscreen

Navodno, tadašnji savez kao ni njegov sekretar nisu imali para da pošalju prijavu nazad u Italiju pa zbog toga nije ni obavijestio Boba. Taj događaj je Boba odvojio od trka, ogorčen onim sto se desilo odmah je prodao svoj gordini i tako se završila njegova trogodišnja karijera u auto trkama u kojoj je osvojio 33 pehara, a 1972. je proglašen najboljim sportistom Crne Gore.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
LicinaMilaneloTito
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Licina
Gost
Licina

👏👏👏💓💯💓👏👏👏

Milanelo
Gost
Milanelo

🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Tito
Gost
Tito

💪💪💪💪💖💖💖💖💖

Send this to a friend