Showbiz

Da je živa, princeza Dajana bi večeras slavila 56. rođendan

Princeza Dajana

Britanski princ Vilijam je imao 15, a princ Hari tek 12 godina kad je njihova majka princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, pod još uvek nedovoljno razjašnjenim okolnostima.

Dajana bi danas, da je živa, slavila svoj 56. rođendan.

Prinčevi su ranije danas, sa vojvotkinjom od Kembridža princezom Kejt, prisustvovali misi zadušnici posvećenoj Dajani a potom i obišli njen grob u Northemptonširu.

Ove godine, 31. avgusta obilježiće se 20. godišnjica njene prerane smrti. Uoči tog datuma, američka televizijska kuća ABC prikazaće 9. avgusta dokumentarni film “Priča o Dajani”.

U “Priči o Dajani” pojaviće se osobe koje su Dajani bile vrlo bliske, kao što su njen brat Erl i dizajnerka njene poznate vjenčanice Elizabet Emanuel.

Oni će pričati o Dajaniniom životu, odnosu sa princom Čarlsom, kao i njenom gnijevu kada su mediji princa Harija nazvali nepristojnim i neodgojenim djetetom.

Neki djelovi filma već su ugledali svjetlost dana, kao što je izjava Dajaninog brata da “Dajana zaslužuje mjesto u istoriji”, kao i da “i oni mlađi od 35 godina, koji je se ne jsećaju, moraju da znaju da je bila posebna osoba, a ne samo ljepotica.”

Dokumentarac se bavi i tragičnom nesrećom u kojoj je Dajana poginula, kao i zaostavštinom koja je iza sebe ostavila.

Premda Erl Spenser nije imao previše nastupa u javnosti tokom života svoje sestre a ni nakon njene smrti, odlučio je da 20 godina kasnije pokuša da ljudima predoči njen život kako ga je on svojim očima vidio.

Send this to a friend