Showbiz

Damir Nikšić za CdM: Nadam se da Bosna neće upasti u problem zbog seksa Melanije i Donalda

Kada bi neko 90-ih godina prošlog vijeka pomenuo “bosanski problem” u Bijeloj kući, odmah bi se pomislilo na rat, mirovne misije i raspad bivše SFRJ.

Međutim, taj izraz je od juče dobio sasvim novu konotaciju kada je objavljeno da je baš “bosanski problem” šifra za intimne odnose predsjednika SAD Donalda Trampa i prve dame Melanije.

Pitanje je kako je taj izraz koji je bio povezivan sa krupnim geopolitičkim promjenama u Jugoistočnoj Evropi, postao simbol za seks?

Bosanskohercegovački konceptualni umjetnik Damir Nikšić, pokušao je ukratko za CdM da odgonetne ovu neobičnu “igru šiframa”.

Damir Nikšić

Možda je Slovenka Melanija Tramp insistirala na tom nazivu. Kad smo već kod bivše Juge i stereotipa, vrlo je vjerovatno da je ‘bosanski problem’ tajna šifra za seks koju koriste Slovenke, pošto je javna tajna da u Sloveniji već dugo imaju taj problem sa bosanskim imigrantima, tj. imigrantima s juga, ali im se nešto baš i ne žuri sa zidom. Evo sad je to postala i svjetska javna tajna… Mahinalno valjda”, konstatuje Nikšić.

Ipak, on se nada da Bosna neće upasti u neke probleme zbog ovoga.

Ja se samo nadam da to sve ne znači da je fakat neki Bosanac u pitanju kada se o seksu sa ‘Prvom Slovenkom’ u Bijeloj kući radi, jer samo bi nam taj problem još falio”, rekao je za CdM Nikšić.

Send this to a friend