Showbiz

I Dastin Hofman optužen za seksualno zlostavljanje

Književnica Ana Grejem Hanter optužila je juče 80-godišnjeg glumca Dastina Hofmana za seksualno uznemiravanje na setu filma “Smrt trgovačkog putnika” 1985.

Ana je tada imala 17 godina i stažirala je na filmu i tvrdi da ju je glumac napastvovao i imao neprikladne razgovoru o seksu s njom.

“Tražio je da mu izmasiram stopala već prvog dana na setu što sam i uradila. Otvoreno je koketirao sa mnom, hvatao me za zadnjicu, razgovarao je o seksu sa mnom. Jednog jutra sam otišla u njegovu prikolicu da vidim šta želi za doručak, a on me samo gledao i smiješio se, odugovlačio je. Onda je rekao: ‘Želim tvrdo kuvana jaja i meki klitoris”. Njegova pratnja se smijala, a ja sam otišla i ostala bez teksta. Onda sam otišla u toalet i plakala”, prisjeća se književnica u kolumni koju je napisala za Hollywood Reporter.

https://www.instagram.com/p/BahMGqshrVT/

U tekstu je detaljno opisala svaki put kada ju je Hofman zlostavljao pa se tako prisjeća jednog dana kada je na putu do limuzine čak četiri puta uhvatio za zadnjicu.

“Svaki put sam ga jako udarila i rekla mu da je prljavi starac”.

Kaže i da su joj na filmskom setu rekli da “žrtvuje svoje vrijednosti zbog produkcije”.

“S 49 godina shvatam šta je Dastin Hofman radio jer se uklapa u obrazac ponašanja koga su iskusile žene u Holivudu. Bio je grabljivac, ja sam bila dijete, i to je bilo seksualno zlostavljanje”, tvrdi Ana koja kaže da joj je neko vrijeme pažnja prijala, a onda više nije.

Send this to a friend