Showbiz

Demi otvoreno o alkoholizmu: Svaki dan se borim da ostanem trijezna

Gotovo je šest godina prošlo otkako je pjevačica Demi Lovato odlučno rekla “zbogom” alkoholu. Ipak, iako je prošlo toliko vremena, ona priznaje kako je za nju cijeli taj proces izuzetno težak te da svaki dan mora raditi na tome da ostane trijezna.

“Svaki dan je borba”, priznala je 25-godišnja pjevačica na godišnjem okupljanju fondacije Brent Shapiro, koja se bori protiv zavisnosti.

Za svoj je trud da ostane trijezna dobila nagradu Spirit of Sobriety.

“Svaki dan je novi izazov. Neki dani su teži od drugih. Ponekad skroz zaboraviš na piće, a za mene je najvažnije raditi na psihičkom zdravlju. Odlazim na terapije dva puta sedmično, pazim da redovno pijem ljekove, a odlazim i na sastanke anonimnih alkoholičara. Uz sve to, odlazim u teretanu”, rekla je Demi.

Zvijezda nikada nije ćutala o svojim problemima, kako o zavisnosti, tako i o rezanju oštrim predmetima, problemima s ishranom i bipolarnom poremećaju, dijagnozi koja joj je postavljena 2011. godine.

“U vrijeme kada sam bila na rehabilitaciji menadžer mi je rekao: ‘Ovo sve možeš ili ostaviš za sebe ili da podijeliš sa svijetom. Ako se odlučiš za ovo drugo, neko će vjerovatno pronaći snage za borbe sa svojim demonima”.

Demi je odlučila se upravo za ovo drugo – svoju borbu podijeliti sa svijetom.

“Shvatila sam da je mnogo važnije da ljudi iz moje priče nauče nešto, nego da to zadržim za sebe”.

Danas je Lovato zahvalna na svemu kroz što je prošla.

“Ovo je bome bilo putovanje s puno uspona i padova. Ponosna sam na samu sebe, a sve ovo ne bih mogla napraviti da nije bilo njega gore (Boga), moje porodice, prijatelja i svih ostalih koji su bili tu za mene. Danas se osjećam ponizno i srećno. Hvala što ste bili uz mene i vjerovali u mene”, poručuje pop zvijezda.

Send this to a friend