Showbiz

Dobitnici i skandali ovogodišnje dodjele nagrade Gremi

Album Golden Hour američke kantri pevačica Kejsi Masgrejvs osvojio je nagradu za album godine na sinoć održanoj dodeli Gremi nagrada, a kući je ponio i tutulu najboljeg albuma kantri muzike.

Ceremonija dodjele održana je 61. put u Los Anđelesu, a započeo je govorom pevačice Ališe Kiz, koja je bila voditeljka ovogodišnje dodele. Njoj su se, tokom govora, na sceni pridružile nekadašnja prva dama SAD Mišel Obama, Lejdi Gaga, Dženifer Lopez i Jada Pinket Smit.

Jedan od najvećih pobjednika bio je američki reper i glumac Donald Glover, poznat kaoChildish Gambino, čija je numera This Is America dobila nagradu za rep pjesmu, spot i pjesmu godine. On je ovim ušao u istoriju, jer je prvi put jedna rep numera proglašena pjesmom godine, ali je on odbio da nastupi na ovoj dodjeli.

Isto je odbila i Ariana Grande, zbog navodnog sukoba sa producentima koji joj nisu dozvolili da izvede numeru 7 Rings, ali je njen album Sweetener uprkos tome dobio nagradu za pop album godine.
Lejdi Gaga

Najboljom debitantkinjom proglašena je Dua Lipa, dok najbolji rep album ima Kardi Bi, koja je ušla u istoriju kao prva reperka koja je osvojila ovu nagradu.Među većim pobjednicama bila je i Gaga: za numeru Shallow iz filma Zvijezda je rođena dobila je dvije nagrade (najbolji duet i pjesma pisana za film ili seriju), dok je pesma Joanne sa istoimenog albuma proglašena za najbolju pop numeru.

Kardi Bi

Među izvođačima je bilo velikih imena: Doli Parton, koja je proglašena za Osobu godine nastupila je na sceni zajedno sa Kejti Peri, Majli Sajrus, Maren Miris, Kejsi Masgrejvs i bendom Little Big Town. Dua Lipa nastupala je sa pjevačicom St. Vincent, koja je ranije dobila nagradu za R&B album godine, dok je Džej Lo izvela miks pesama izdavačke kuće Motown, zaslužnu za integraciju Afro-američke muzike u američku kulturu.

Reper Drake pojavio se na sceni kako bi preuzeo Gremija za najbolju rep numeru (God’s Plan), ali je njegov govor prekinut. Iako svi izvođači imaju određeno vrijeme u okviru kog mogu da održe govore, producenti su riješili da njegov prekinu reklamama, kao odmazdu zbog činjenice da je odbio da nastupa te večeri.

https://www.youtube.com/watch?v=7TFRhfD5MPg

Send this to a friend