Showbiz osnovao je investicioni fond s 10 miliona dolara

Džej Zi ulaže 10 miliona dolara u sektor marihuane

Američki reper i producent Džej-Zi, suprug pjevačice Bijonse, osnovao je investicioni fond s 10 miliona dolara kako bi podržao mala preduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca, prenose Agencije.

Šon „Džej-Zi“ Karter koji želi da bude predvodnik u legalnoj industriji marihuane u Sjedinjenim Državama, stvorio je taj instrument rizičnog kapitala pošto je u decembru otkupio platformu za direktnu prodaju potrošačima u Kaliforniji Calivu, i kompaniju Left Coast, proizvođača marihuane.

„S početnih 10 miliona dolara i uz godišnje ulaganje od barem dva odsto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vodstva i radne snage“, ističe se u saopštenju matične kompanije Parent (bivšeg Subversive Capitala) čiji je Džej-Zi „glavni vizionar“.

Parent Company (TPCO) je od prošle nedjelje izlistana na kanadskoj berzi NEO Exchange. Pjevačica Rijana je među njenim ulagačima.

Kompanija se obavezuje da će svake godine dva odsto svoje dobiti ulagati u taj novi „Investicioni fond za socijalnu jednakost“ koji je osnovao reper.

Holding sa sjedištem u San Hozeu u Kaliforniji, u 2020. je imao promet od 185 miliona dolara na tržištu marihuane koje se procjenjuje na 7,5 milijarda dolara samo u Kaliforniji, gdje je konzumiranje marihuane dopušteno za rekreativnu upotrebu kao i u petnaestak američkih država.

Send this to a friend