Showbiz Otac joj je došao glave

Džejmi Spirs se odrekao starateljstva nad Britni nakon napada na njenog sina

Britni Spirs baš nema sreće s porodicom. Pop pjevačica je ovih dana na mukama zbog skandala u vezi sa s njenim ocem Džejmijem.

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest da je Džejmi navodno bio nasilan prema njenom sinu, sada on želi da se odrekne starateljstva nad ćerkom.

Spirs je, kako pišu strani mediji, riješen da zbog narušenog zdravlja privremeno odustane od starateljstva nad pjevačicom, koje mu je sud dodijelio prije nekoliko godina, kada je ona imala nervni slom. Džejmi se obratio sudu sa zahtjevom da se oslobodi brige o ćerki bar do početka 2020. godine. On je zatražio da na njegovo mjesto dođe Džodi Montgomeri, koja je već godinu dana menadžerka Britni Spirs. Džejmi smatra da je sposobna da preuzme njegovu poziciju.

S druge strane, Britnina majka Lin zahtijeva da se uključi u pregovore i konačnu odluku. I ona navodno želi da bude imenovana za staratelja svoje ćerke.

Podsjetimo, Džejmi se već 11 godina brine o finansijama i privatnom životu pop pjevačice. Njemu je sud dodijelio tu odgovornost, a on ima prava da odlučuje o svim bitnim stvarima koje se tiču Britni.

Posljednjih dana je na udaru javnosti zbog toga što ga je bivši zet Kevin Federlajn optužio da je njegovog i Britninog starijeg sina Šona tukao. Kevin je zajedno s advokatom predao sudu tužbu, nakon čega je djedi određena mjera zabrane prilaska unuku, a vijest se pojavila nekoliko dana nakon što je objavljeno da je dobio 70% starateljstva nad djecom koju ima s Britni.

Send this to a friend