Showbiz

Džim Keri optužen za saučesništvo u samoubistvu bivše djevojke

Glumac Džim Keri je optužen zbog navodnog nabavljanja ljekova protiv bolova bivšoj djevojci Ketrioni Vajt koja je izvršila samoubistvo u septembru 2015. godine.

Ketrionina majka je podigla tužbu protiv glumca jer kako tvrdi Keri je Ketrioni nabavljao ljekove pod alijasom Artur King.

Sudija koji vodi slučaj Ketrione Vajt odlučio je da se nastavi suđenje Keriju sljedeće godine jer se tereti za saučesništvo u samoubistvu bivše djevojke koja se ubila predoziranjem ljekova protiv bolova.

Katriona je pronađena mrtva 28. septembra 2015. godine u svom stanu u Los Anđelesu okružena bočicama ljekova za smirenje i protiv bolova.

Bridžid Vitmen, majka Ketrione Vajt, optužila je Džima Kerija za saučesništvo i pomaganje da njena ćerka okonča svoj život.

Advokat glumca, Rejmond Bučer, je podnio zahtjev da se tužba odbaci jer je čitav slučaj veoma bolan za glumca i optužbe su opisane kao maliciozne, ali sudija je odlučio da slučaj detaljnije istraži.

Kako je Kerijev advokat objasnio smrt Ketrione Vajt je bila islpanirana, ali nije imala nikakve veze sa glumcem.

“Gospođica Vajt je detaljno isplanirala svoju smrt i samoubistvo nije posljedica impulsivne radnje. Gospodin Keri nema nikakve veze sa njenim dugoročinim planom samoubistva”, rekao je Bučer.

Suđenje Džimu Keriju počeće sljedeće godine i slučaj će se na sudu riješiti.

Send this to a friend