Showbiz

Džulija je osigurala osmijeh: Šta drugi čuvaju?

Osiguranje je sigurnost, koju nam pruža neko drugi zbog rizika koji preuzima u naše ime. Uplatom premije, osiguravajuće društvo preuzima obavezu da nam u slučaju nastanka osiguranog slučaja isplati osiguranu sumu. O samom osiguranju znamo onoliko koliko nam je potrebno, a stav često gradimo na osnovu tuđih iskustava. Znamo da možemo osigurati život, domaćinstvo, automobil, putovanje na koje idemo, a svi smo imali priliku da makar kroz medije naiđemo na priču o tome kako je poznata ličnost osigurala neki dio tijela kojem duguje slavu i poslovni uspjeh, prenosi Direktno.

U nastavku slijede primjeri neobičnih predmeta osiguranja, od kojih neki datiraju i iz prve polovine prošlog vijeka:

Poznata glumica Džulija Roberts osigurala je svoj osmijeh na 30 miliona dolara.

Bredi Vajt, profesionalni Djeda Mraz u jednoj Njujorškoj robnoj kući, osigurao se od gubitka brade.

Đenaro Peliči, degustator kafe za lanac kafića “Costa Coffe“, osigurao je svoj jezik na 11,5 miliona eura.

Ilja Gort, proizvođač vina, osigurao je nos i čulo mirisa na 5 miliona eura, u strahu da će ostati bez sredstva za rad.

Kristijano Ronaldo, čuveni fudbaler, osigurao je svoje noge na 144 miliona dolara.

Jedna holandska osiguravajuća kuća nudila je klijentima osiguranje u slučaju povećanja cijene benzina. Naime, ukoliko bi došlo do poskupljenja većeg od 15 odsto, klijent bi dobio naknadu za troškove kupovine sljedećih 1.000 litara.

Britanska kuća Goodfellas osigurava protiv otmice vanzemaljaca, Jetija i čudovišta iz Loh Nesa, a zabilježeno je i osiguranje u slučaju mogućnosti da budete ostavljeni na dan vjenčanja.

Iako nije medijski propraćeno, ne znači da ti isti umjetnici i sportisti ne osiguravaju kuće u kojima žive, svoje najdraže, automobile koje voze i slično.

Send this to a friend