Showbiz pokušao da je zavoli

Elton Džon je bio u braku sa Renatom, njegov ljubavnik im bio kum

Prošle godine objavljen je film “Rocketman”, koji je postigao ogroman uspjeh i u kojem je prikazano nekoliko turbulentnih godina u životu žive legende britanske i svjetske muzike Eltona Džona.

Čuveni muzičar, čovjek koji je odbijao da se povinuje pravilima društva desamdesetih i osamdesetih i krije pravog sebe, živio je onako kako je želio. Ekstravangantni kostimi, šminka i “otkačene” naočare kakve bi se malo koja žena, a kamoli muškarac tog vremena, usudili da nose postali su njegov zaštitni znak, a o njegovoj seksualnosti se dugo šuškalo.

U januaru 1976. godine u jednom intervjuu se izjasnio kao biseksualac, a njegovi prijatelji i porodica, pa i javnost, znali su da je istina da je homoseksualac, zbog čega su svi bili šokirani kada je objavljeno da se Elton Džon ženi ženom.

Tada tridesetšestogodišnji muzičar zakleo se na vječnu ljubav šest godina mlađoj Njemici Renati Blauel 1984. godine, a ceremonija njihovog vjenčanja bila je veoma romantična. Par se vjenčao u dalekoj Australiji, a kum im je bio Džon Rid — tadašnji menadžer i bivši ljubavnik Eltona Džona. Navodno, Eltonov dečko Klark posmatrao je svadbu kroz prozor hotela.

Niko nije skrivao iznenađenje zbog ovog vjenčanja, a muzičar Rod Stjuart poslao je telegram u kojem je napisao, aludirajući na Eltonovu pjesmu I’m Still Standind (eng. Još uvijek stojim):

“Možda ti još uvijek stojiš, ali svi mi smo na j*****m podu”.

Kako je otkriveno u filmu Rocketman, Elton je Blauelovu upoznao dok je snimao svoj hit Don’t Go Breaking My Heart. Lijepa Njemica, nekadašnja stjuardesa, radila je kao inženjer zvuka i svojim šarmom lako očarala Britanca. Oni su se zbližili i na profesionalnom i na privatnom planu, a početkom 1984, Elton ju je zaprosio dok su uživali u indijskoj hrani i ćaskali, a vjenčali su se tri dana kasnije.

“Bilo je to… kao da je odlučio da se prilagodi i ima “normalan” život”, izjavila je jednom prilikom novinarka Lesli-En Džons.

To se nije desilo.

Brak izmeđue Renate i Eltona potrajao je četiri godine, tokom kojih je ona borila s time koliko je pažnje privlačila, a muzičar s brojnim člancima o njegovoj seksualnosti. Razveli su se 1988, a Elton Džon iste godine je “izašao iz ormana” i počeo da govori o sebi kao o gej muškarcu.

Kada je, godinama kasnije, omogućen istopolni brak u Australiji, muzičar je izjavio:

“Prije mnogo godina, odabrao sam Australiju za svoje vjenčanje s predivnom ženom koju i dalje volim i divim joj se. Želio sam više od svega da joj budem dobar muž, ali sam poricao to ko sam zapravo bio, što je kod moje supruge izazvalo tugu, a kod mene krivicu i kajanje”.

To nije bio prvi put da je muzičar bio u vezi sa ženom, mnogo godina ranije bio je vjeren djevojkom po imenu Linda, ali ta ljubav okončana je brzo.

Danas je muzičar u jednom od najstabilnijih i najsrećnijih brakova u svijetu poznatih. Od 1993. godine je s Dejvidom Furnišom, s kojom je 2005. godine stupio u građansku zajednicu, prvog dana kada je to u Velikoj Britaniji omogućeno, a kada su 2014. dozvoljeni istopolni brakovi njihova zajednica postala je zvanično i u očima zakona — brak. Par ima dvojicu sinova, koje su dobili uz pomoć surogat-majke i nazvali ih Zakari Džekson Levon Furniš-Džon i Ilajdža Džozef Danijel Furniš-Džon.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Pod mač bato

Rocketman
Gost
Rocketman

Veliki umjetnik.

Send this to a friend