Showbiz

Elton Džon: Prije odlaska u penziju stiže autobiografija

Memoari Eltona Džona biće pretočeni u autobiografsku knjigu koja će biti objavljena u oktorbru ove godine, a u kojoj će iz njegove perspektive biti ispričana priča o jednom od najboljih muzičara i šoumena u istoriji.

“Moj život je bio dosta turbulentan i spreman sam da vam ispričam svoju priču i to svojim riječima”, oglasio se slavni Britanac putem društvenih mreža i najavio je kao prvu i jedinu službenu autobiografiju.

Za sada nema naslova, a biće objavljena za Henry Holt & Co. Ova muzička legenda, višestruki dobitnik Gremija, superzvijezda i  kantautor jedna je od najznačajnijih ličnosti u istoriji muzike. Pored muzičkog, svakako je mnogima zanimljiv i njegov privatni život tokom kojeg je javnosti priznao da je biseksualac i otvoreno do danas govori o tome.

Autobiografija stiže nakon što je najavio oproštajnu svjetsku turneju poslije koje odlazi u penziju nakon skoro pet decenija. Osim autobiografije, uskoro u bioskope stiže i biografski film “Rocketman” u kojem Eltona glumi Taron Egerton.

Elton Džon, rođen kao Redžinald Kenet Dvajt, toekom svoje dugogodišnje karijere prodao je više od 300 milioona ploča širom svijeta, vlasnik je (više) Gremija i Oskara, uvršten je u Rock and Roll Kuću slavnih, dobio je titulu Ser britanske kraljice i jedan je od najuspješnijih muzičara ikada. Više od 50 Top 40 hitova, sedam uzastopnih broj jedan albuma u Americi, 59 Billboard Top 40 singlova, 27 Top 10, od čega su četiri bila broj 2, a njih 9 završilo je na samom vrhu.

Send this to a friend