Showbiz

Ema tvrdi da su joj dali otkaz jer je previše zgodna

Ema Huls, dvadesečetvorogodišnja brineta, radila je za televizijsku produkcijsku kuću u Londonu, ali je veoma brzo dobila otkaz i to, navodno, zbog atraktivnog izgleda.

Ema je, kako kaže, jednog dana došla na vrijeme na posao, u 9.30 ujutru, kada joj je stiglo obavještenje da više ne radi u firmi. Kada ju je menadžer otpustio, rekao joj da bi trebalo da se bavi modelingom.

“Ako si model, zašto ne vidimo tvoje reklame na ulicama? “, upitao je menadžer kuće.

“Bila sam razočarana, možda kompanija zapošljava samo ljude koji izgledaju uobičajeno, možda sam ih ja ometala”, kazala je Ema za britanske medije.

“Nosim karmin, ali ne smatram to neprikladnim. Na sebi sam imala košulju i pantalone”, dodala je.


Kao jedino objašnjenje, Sara smatra da možda kompanija bira određen tip ljudi.

“Možda kompanija zapošljava određen tip ljudi i ako ne izgledaš kako oni očekuju, oni ne žele saradnju. Možda sam ih ja ometala, ali u kreativnoj agenciji bi trebalo da nosiš šta god želiš”.

Ema je istakla da joj je menadžer tražio broj telefona i pozvao je na piće nakon posla.


Vlasnik kompanije Adam Lukcel tvrdi da optužbe za diskriminaciju smatraju vrlo ozbiljnim jer, ako je tako, tada se krše pravila i etika firme.

“Ema je otpuštena prije nekoliko nedjelja, nakon probnog roka. Ako se osjeća povrijeđenom zbog ponašanja osoblja kompanije, duboko se izvinjavamo”, poručio je Lukvel

Send this to a friend