Showbiz

Emili Ratajkovski: Gola sam, ali nisam neozbiljna

Manekenka Emili Ratajkovski proslavila se učešćem u provokativnom spotu Blurred Lines, gdje đuska u tangama i od tog momenta postala je traženi model. Ovaj video bio je dosta kritikovan da ima “seksističku pozadinu”, a manekenki nije jasno zašto se o tome i dalje govori, pet godina kasnije.

U svakom slučaju, Emili je priznala da je to za nju bio samo honorarni posao jer je željela da zaradi nešto novca i vrati se u školu.

“Nevjerovatno mi je da se nešto što je trebalo da bude posao za jedan dan pretvorilo u nešto što uopšte nisam očekivala, to me zaista iznenadilo”, rekla je Ratajkovski u intervjuu za Paper magazin, čiju novu naslovnicu krasi.

Nakon tog angažmana je Emili počela da se bavi modelingom, pojavila se na naslovnim stranama prestžnih magazina, radila je revije za poznate dizajnere i reklamne kampanje.

Svoj imidž je, između ostalog, gradila i na Instagramu, gdje se može vidjeti pregršt njenih, mahom provokativnih, fotografija.

“O svom Instagramu mislim kao o magazinu”, kaže Emili, a na pitanje kakav bi to bio magazin, odgovara: “Seksi feministički magazin”.

View this post on Instagram

Hell’s 👼

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Iako joj je Instagram donio više od 19 miliona pratilaca, Emili insistira da se tu ne vidi njena cijela ličnost.

“Ne mogu sa krova da vičem da sam pametna i da to prikažem na vizuelnoj platformi”.

Uprkos tome što manekenka sebe naziva feministkinjom, suočila se sa brojnim kritikama ljudi zbog toga što stalno pokazuje svoje tijelo.

“Mislim da je smiješna čitava ta ideja da zbog nekih patrijarhalnih ideja ja treba da se stidim svog tijela i da ga sakrivam. Ja smatram da je moćno što slavim i dijelim svoju seksualnost. Mislim da je moje tijelo prelijepo i da su mnoga druga različita tijela prelijepa”, objašnjava manekenka.

View this post on Instagram

Flora or fauna?

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Iako sama kaže da to što ona radi ne bi baš nazvala “aktivizmom”, Emili insistira da je “veoma strastvena kada je riječ o društvenim problemima”.

View this post on Instagram

Ready for ☀️

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Ratajkovski kaže da je najveći izazov ipak filmska industrija, nakon što je igrala u filmu sa Benom Aflekom.

“Postoji mnogo starijih bijelih muškaraca na vrhu koji ne razumiju da to što su vidjeli tijelo žene ne znači da ne treba da je shvate ozbiljno”, zaključila je Emili.

4 Komentara na "Emili Ratajkovski: Gola sam, ali nisam neozbiljna"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend