Showbiz

Emina i brojke: Deset godina ljubavi, 14 minuta za razvod i milioni na računu

Nekadašnji ljubavni par, pop zvijezde Emina Jahović i Mustafa Sandal, stavili su tačku na deceniju dug brak. Ono što medije u regionu najviše zanima, jeste koliko će ko zaraditi od rastave.

Kako su turskim medijima saopštili izvori bliski ovom paru, njih dvoje su se dogovorili da starateljstvo nad sinovima, devetogodišnjim Jamanom i šestogodišnjim Javuzom, pripadne majci, dok će ih otac viđati u dogovoreno vrijeme. Sve dok bude sama, Emina će dobijati mjesečnu naknadu za sebe od nepunih 3.000 eura, a ako se ponovo bude udala, izgubiće pravo na nju. I to bi bila najvažnija posljedica kraja ove velike ljubavi.

Prema drugoj, zanimljivijoj finansijskoj računici, razvod će koštati oko 12 miliona eura. Mustafu, prije svega.

Emini je pripalo dvije trećine velelepne vile u istanbulskoj bogataškoj četvrti Bejkoz, koju su u vrijeme ljubavi gradili pet godina. Sav namještaj je dizajnirao tim iz kuće Armani,a samo u kupatila uloženo je 100.000 eura, jer su umivaonici, kade, džakuzi ručno rađeni.

Ukoliko prodaju ovu građevinu, a procjena je da joj cijena neće biti niža od tri miliona eura, Emina će dobiti dva, s tim što će od te sume morati da odvoji 50.000 eura za školovanje sinova. U roku od četiri godine Mustafa je dužan da joj kupi kuću ili stan u Srbiji u vrijednosti 250.000 eura. Takođe, obavezan je da joj obezbijedi automobil vrijedan do 50.000 eura, svejedno da li će joj ga kupiti ili iznajmljivati.

Kao bračna tekovina računa se i jahta, koju će Emina moći da koristi tri mjeseca godišnje. Mustafa će, na ime alimentacije sinovima, mjesečno plaćati nešto malo manje od 2.000 eura, a godišnje će za njihov odmor morati da odvoji oko 10.000 eura. Jedna od stavki bila je i Eminina kozmetička kuća, odnosno potencijalni prihodi koje bi ona mogla da ostvari sa njom u budućnosti. Posebnom klauzulom precizirano je da to neće umanjiti mjesečne alimentacije koje će ona i djeca dobijati od Mustafe.

Oboje su izjavili da će nakon razvoda ostati prijatelji.

4 Komentara na "Emina i brojke: Deset godina ljubavi, 14 minuta za razvod i milioni na računu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend