Showbiz

Emina Jahović: Džamija mi je pomogla u teškim trenucima

Pop pjevačica Emina Jahović otkrila je u novom intervjuu da su joj vjera i razgovor sa bliskim ljudima, pomogli da izađe iz teških situacija i blokada u koje bi upadala.

Pjevačica, koja uskoro izdaje novi album, istakla je da joj je sestra psihijatar velika podrška, ali i da je dugo meditirala kako bi razbila blokade.

“Meditacija je jako važna stvar, to može da bude u svakoj vjeri, svaka vjerska meditacija je dobra. Možete da odete na namaz u islamu, ili da u crkvi zapalite svijeću i pomolite se Bogu. Možete da budete pravoslavac, katolik, budista, nebitno je, samo je bitno da se opustite u trenutku i da živite trenutak,” ispričala je ona za Scandal i dodala da je mir pronalazila u džamiji.

“Meni u svakom trenutku pomaže ako se iskreno pomolim Bogu. Nas su nekada učili da neke stvari ne treba da radimo jer će nas Bog kazniti, a onda jednog dana shvatiš da je Bog zapravo ljubav i da je to u nama, da je uvijek sa nama. To je dobro da znamo. Kada živimo u trenutku, kada ne živimo u prošlosti ili budućnosti, postajemo iskreno srećni. Planiranje na duge staze ili vraćanje u prošlost mogu da unesreće čovjeka,” otkrila je Emina.

Send this to a friend