Showbiz Alek Boldvin je u njenom životu ostavio najveći trag

Fatalna Kim Besindžer je bila kobna po muški rodi, a onda je psihički oboljela

Prelijepa Kim Besindžer za sebe kaže da je izuzetno stidljiva, što je imalo veliki uticaj na njeno odrastanje. Njena stidljivost je bila ekstremna do te mjere, da se onesviješćivala kada bi je nastavnik u školi prozvao da odgovara.

Učila je balet od treće godine. Kada je stasala u djevojku u srednjoj školi, skupila je hrabrost i otišla na audiciju za navijačice. Sa 17. godina počela je da se prijavljuje na izbore za mis, kako bi dobila stipendiju. Iako nije uspjela da pobijedi, drugo mjesto joj je donijelo prvu reklamu koju je mlada Kim uradila.

Ubrzo nakon toga, najveća manekenska agencija na svijetu, Ford, ponudila joj je ugovor. Odbila je, jer je željela da se bavi plesom i glumom. Upisala se na Univerzitet u Džordžiji, ali ubrzo donijela odluku koja će joj promijeniti život.

Odlučila je da ode u Njujork, da postane model.

Iako je zarađivala i to na samom početku 1.000 $ dnevno, Kim Besindžer nikada nije uživala u ulozi modela i jednom je rekla:

“Bilo je jako teško. Ideš sa kastinga na kasting i stalno brineš o tome kako izgledaš. Nisam to mogla da podnesem. Osjećala sam se kao da me neko drži za gušu.”

Nikada se nije osjećala specijalno lijepom, niti joj je to bilo važno. Za jedan magazin je rekla prije mnogo godina, da je uvijek izbjegavala ogledala.

Nedugo poslije potpisivanja ugovora sa Ford agencijom, pojavila se na prvoj naslovnoj strani magazina. Poslije toga, ponude magazina i reklama, počele se da pljušte sa svih strana. Početkom 70-tih, Kim je krasila stotine stranica najprestižnijih časopisa, kao i bliborda po cijeloj Americi.

Uzela je časove glume, a iz zabave je pjevala u Grinič Vilidžu u Njujorku u jednom baru.

Pet godina nakon prve naslovne strane, Besindžer je prestala da se bavi manekenstvom i seli se u Los Anđeles u nadi da će postati glumica. Pojavljivala se u nekoliko TV serija, ali tek joj je veliki proboj donijela naslovna strana kao i editorijal magazina Plejboj. Nakon toga, Kim Besindžer postala je Bond djevojka u filmu “Nikad ne reci nikad”, gdje joj je partner bio Šon Koneri. Za nju je Šon nedugo nakon izlaska filma rekao: “Kim Besindžer izgleda kao sestra Liv Ulman i ima ono nešto.”

Samo godinu dana kasnije, bila je nominovana za prvi Zlatni Globus za film “Barry Levinson’s The Natural”, gdje joj je partner bio Robert Redford.

1986. godine dobija scenario za film 9 i po nedjelja, kontraverzan erotski film, u kojem će joj partner biti prelijepi Miki Rurki. Iako je film loše prošao u bioskopima širom Amerike, u Evropi je napravio bum. Poredili su ga sa filmom “Posljednji Tango u Parizu” i govorili da je Kim Besindžer bila savršena.

Uspjela je da dočara erotsku tenziju…vezu, komplikovanu i senzualnu od početka do kraja.

Devedesetih godina prošlog vijeka, za Kim su bile najplodnije, pojavljivala se u komedijama ali i u ozbiljnim dramama, i bila sjajna u oba žanra.

Najveću zaradu ostvarila je u ulozi Viki Vejl u filmu Betmen. Nakon velikih filmskih ostvarenja, Kim je napravila pauzu i na posao se vratila tek 1997. godine kada je i dobila Oskar za sporednu ulogu u filmu “Povjerljivo iz LA”. Ona je jedina osoba na svijetu, koja je pozirala naga za Plejboj i ima Oskara.

1979. godine, Kim Besindžer upoznaje šminkera Rona Sjandera, na snimanju filma “Hard Country” i vjenčavaju se ubrzo nakon toga, 12. oktobra 1980. godine. Iste godine, Kim se razboljela. Naime, poznata glumica je razvila agorafobiju, strah od ljudi i prostora. Glumica je pretrpjela tešku epizodu u supermarketu, gdje je doživjela stravičan panični napad, nakon čega nije izlazila iz kuće naredna 2 mjeseca.

Snajder je dao otkaz, ne bi li pomogao svojoj supruzi ali nije urodilo plodom. Par se razveo u novembru 1988. godine, kada ga je ostavila zbog producenta filma Betmen, Džona Pitersa.

Ron Briton je napisao memoare koji su izdati 1998. godine, u kome je detaljno opisao vrijeme koje je proveo sa poznatom glumicom, i otkrio da je Kim imala spontani pobačaj 1981. godine, kao i strasnu vezu sa Ričardom Girom.

Njena veza sa četiri godine mlađim Alekom Boldvinom, počela je 1990. godine kad su se našli na večeri u restoranu “Morton” da razgovaraju o filmu “The Marrying Man” koji su se spremali da snimaju.

“Poljubio me i pitao želim li da imam djecu”, ispričala je kasnije glumica, koja je tada bila svježe razvedena i tvrdila je da je ne zanima nova veza.

Ali zanimala je, kako se čini, Boldvina, koji je odmah odlučio da će se njome oženiti.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
So & TEKILAMongroSupport
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Šta bi snimala da nije bila tako stidljiva? Mada se mora priznati da je lijepa i sexi!

Support
Gost
Support

Toliko je bila stidljiva da se slikala za Plejboj i u gotovom svakom filmu u kojem glumila imala scene seksa. Maxe, woman.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ženska demagogija.
sexipilna & šarmantna.

Send this to a friend