Showbiz

Fenomen Bilal Hasani: Skandalozni gej izvođač koji će Francusku predstavljati na Evroviziji

Fenomen Bilala Hasanija (19) drma ovih dana Francusku. Pjevač i jutjuber, koji je odabran da predstavlja ovu zemlju na Evroviziji u maju u Tel Avivu, pokrenuo je, svojom pojavom, lavinu komentara na društvenim mrežama, a sve će epilog dobiti i na sudu.

Bilal je rođen u muslimanskoj marokanskoj porodici. Otvoreno je priznao da je gej 2015. godine i otišao na Gej paradu u Parizu.

Bilal na svojim nastupima nosi periku, šminka se i ne skriva feminizirane pokrete. Njega je za francuskog predstavnika na Evroviziji izabrala publika tj. imao je najveći broj poena od gledalaca.

“Roi” je pjesma koju će izvesti na sceni u Tel Avivu u maju.

Oni koji se protive njegovom nastupu, upiru prstom u lobije da su mu pomogli da se domogne vrha. Sve je dobilo i širi kontekst, pa se postavlja i pitanje međusobne podrške određenih društvenih grupa jedne drugoj u ovoj, ali i drugim situacijama u životu. Pokrenula se, čak, i polemika oko toga da li se, uopšte osjeća Francuzom, s obzirom na to da je izjavljivao da je Marokanac.

Sve je otišlo predaleko, pa je Bilal Hasani za samo nekoliko dana primio više od 1.500 poruka s uvredama, pa i prijetnjama smrću. Poručivali su mu, između ostalog, da je kopile, transvestit, da muškarac s perikom ne prolazi ili da ne zna da pjeva. Neki od komentara na televiziji išli su u pravcu da je “više fenomen nego talenat” i da je dobio vjetar u leđa zbog svog izgleda, a ne zbog interpretacije. Poslije su se javno izvinjavali, kada je sve dobilo široke razmjere.

Bilal Hasani, koji je rođen u Parizu, počeo je javno da nastupa s 15 godina, i već tada je trpeo napade zbog svog opredjeljenja. Na televizijskom takmičenju mladih muzičkih talenata privukao je pažnju baš interpretirajući pjesmu austrijske zvijezde Končite Vurst.

U međuvremenu, Hasani je postao svojevrsni fenomen na društvenim mrežama. Prije nekoliko nedjelja je javno pročitao dio poruka koje dobija. “Hejteri” su ga između ostalog pitali zašto nije on 13. novembra 2015. organizovao koncert u pariskoj sali “Bataklan”, baš onda kada su teroristi napravili pokolj.

S druge strane, Hasani ima veliki broj obožavalaca. Podršku mu daje i više asocijacija. Čak je i u školama pokrenuta debata o homofobiji. Zaniljmivo je da je, inače, sam priznao da je izbačen iz katoličkog internata zbog homoseksualne afere sa školskim drugom u osmom razredu.

Oni koji ga podržavaju ističu da će baš njegov nastup na Evroviziji biti prilika da Francuska pokaže koliko je njeno društvo otvoreno. Naglašavaju da to što je pobijedio potvrđuje koliko ga javnost voli i prihvata. On u svojoj pjesmi “Kralj” promoviše različitosti i pravo na drugačije opredjeljenje. Istovremeno poručuje da je njegova pobeda najbolja poruka onima koji ga mrze.

Pored toga, on će zbog pretrpljenih uvreda, podići tužbu, a napadači mogu dobiti kazne do šest godina zatvora i 45.000 eura. Bilal je, kaže, srećan što će 18. maja u Izraelu predstavljati Francusku.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ana
Gost
Ana

Neka prica ko sta zeli, u knjizi Psihijatrija, u poglavlju Poremecaji sexualne orijentacije navodi se i opisuje homosexualnost, izmedju pedofilije, zoofilije, nekrofilije itd,
To je bolest, i kao to se treba voditi.
A ne kao nesto normalno!!!!
Jos takve debilcine i djecu treba da usvajaju i njive!
Bolest!!!

Vesna
Gost
Vesna

Zarobljena dusa u pogresno tijelo.
Operacija je spas i za njega. i okolinu.Mozda ce ovo takmicenje biti zabranjeno za gledaoce mladje od 12 god.Mozda neko ima objasnjenje za populaciju mladju od 12 god. sto se ovo desava…

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Kuda ide ovaj svijet zna li iko..??!!

Pravedni
Gost
Pravedni

Daleko bilo kakvi se sve prijavljuju za
Evroviziju 🔊🎵🎶🎤🇫🇷🇪🇺😕😐👎

Gost
Gost
Gost

A sladak je 🙂 Da mu je pomogao gej lobi, jeste sigurno. Kao sto ovi nasi NVO uzimaju hiljade i hiljade eura sebi u dzep preko projekata, a je pomazu nista..

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Sačuvaj nas, Bože, ovih NATO i EU standarda! Fuj!!!!

Send this to a friend