Showbiz

Glumac poklanja svoje bogatstvo

Kineska filmska zvijezda Čau Jun Fat, multimilioner koji se proslavio u akcionim filmovima i u svjetski poznatom ostvarenju “Pritajeni tigar, skriveni zmaj” obećao je da će svoje ogromno bogatstvo pokloniti u dobrotvorne svrhe, prenosi Beta.

Glumac iz Hongkonga koji ima 63 godine, poznat je po skromnom načinu života. Vozi se gradskim prevozom i često čeka u dugim redovima da bi kupio bioskopsku kartu za film u kojem je glumio.

Prvi put se pojavio na spisku najbogatijih ljudi američkog časopisa Forbs 2015. godine. Procjenjuje se da ima bogatstvo od oko 630 miliona eura. Glumac je obećao da će sve pokloniti u dobrotvorne svrhe.

“Novac nije nešto što nam vječno pripada. Kad umremo, na drugima je da ga koriste”, rekao je Čau.

Njegova supruga je rekla da ga podržava. Navela je da glumac i pored bogatstva često jede hranu pripremljenu na ulici kako je običaj u Kini i nikako nije želio da se odvoji od svog “voljenog” i običnog modela mobilnog telefona koji je koristio dok mu uređaj nije “izdahnuo”.

Glumac se proslavio osamdesetih i devedesetih godina u ostvarenjima “Bolje sjutra”, “Ubica”, “Bog kockara”, “Tvrdo kuvano” i “Pirati sa Kariba: Na kraju svijeta” u kojem igra sa Džonijem Depom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

On je budala… nikad to nece stici do onih kojima je potrebno odnosno namijenjeno..

Ida
Gost
Ida

On je najbogatiji zbog onog što nosi u sebi, ne zbog miliona

Send this to a friend