Showbiz Glumica starenje prihvata kao normalnu stvar

Gvinet Paltrou o starenju: Kako godine prolaze sve sam manje samokritična

FOTO: Matt Baron

U posljednjem videu, koji je objavljen na Goop-ovom podkastu “The Beauty Closet”, holivudska glumica Gvinet Paltrou progovorila je o starenju pred očima javnosti, ali i otkrila kako je reagovala na sve promjene koje donose godine

“Nikada nisam smatrala da sam prelijepa. Mislim da su rijetke situacije kada možeš biti u potpunosti zadovoljan sobom, tako se i ja osjećam kao i svaka druga žena – kada se pogledam u ogledalo ne vidim ono što drugi vide. To je nešto unutra, neopisivo. Ne znam kako bi vam rekla, ali kako godine prolaze sve sam manje samokritična, sada jasno znam što želim u životu. Kada sam bila mlađa svim sam se silama trudila i pokušavala da zadovoljim sve i žongliram na svim poljima”, iskrena je glumica.

Kako je rekla, zbog toga što je slavna, još je više pod lupom, ali sada se više time ne zamara.

“Čudna je to stvar, ali mislim da kada dođeš u te neke godine normalnije prihvataš bore, ali i činjenicu da si sve bliže menopauzi i ostalim stvarima. Gubiš li svoj identitet kao žena ako nisi lijepa”, kaže Gvinet.

Uprkos tome što fizičke promjene na licu i tijelu, koje dođu s godinama, ne prihvataju svi s oduševljenjem, jedna od najljepših glumica svijeta, smatra da je starenje predivna stvar.

“Na sreću, ono što se u isto vrijeme događa je da napokon prihvatiš sebe i voliš se takvom kakva jesi. Jednostavno, počneš da se osjećaš dobro, svjesna si ko si i, nadam se, cijeniš veze u svom životu, na poslu, ali i to što svojim postojanjem doprinosiš svijetu”, rekla je Gvinet.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Pero s pumpe
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

… a više sam plastična!

Send this to a friend