Showbiz On to negira i najavljuje sudsku borbu

Hajda iz Veselih sedamdesetih četiri žene optužile za zlostavljanje

Glumca Denija Mastersona (43) četiri žene su tužile jer je zlostavljač i silovatelj. Ne samo da su odlučile da tuže zvijezdu sitkoma “Vesele sedamdesete”, već i Sajentološku crkvu jer je uz njenu pomoć pokušao da ih ućutka.

Denijeve bivše djevojke, Bobet Riales i Krisi Biksler i dvije anonimne djevojke tvrdile su da ih je poglavar crkve Dejvis Miskavidž uhodio. Htio je da ih uplaši kako više o tome nikad ne bi pričale. Prema pisanju američkih medija, optuženi su se udružili kad su žene odlučile prijaviti Misavidžove zločine i počeli da ih maltretiraju.

“Sistematično su ih maltretirali, ugrožavajući privatnost njih i njihovih porodica te im, u namjeri da ih ućutkaju, namjerno prouzrokovali emocionalni stres”, stoji u tužbi.

Žene su detaljno opisivale kako ih je glumac drogirao, silovao, a onda sve pokušao da ućutka. Krisi kaže da ju je na svakodnevno prisiljavao na polne odnose, ali i kako bi postao nasilan kad bi ona to odbila. Kako je ispričala, jednom ju je golu vukao po sobi i tako je povrijedio.

U Sajentološku crkvu je ušla jer joj je on tako naredio, a kad se tamošnjem zaposlenom požalila o Denijevom ponašanju, rekao joj je da jednostavno mora da ga zadovoljava jer će se dogoditi strašne stvari ako to ne učini.

Druga djevojka, Riales, tvrdi da je uhode otkako je prijavila Denija policiji. Hakovali su joj e-mail i neprestano fotografisali. Izjavila je i kako je neko usred noći razbio prozor u sobi u kojoj spava njeno 13-godišnje dijete. Dvije anonimne djevojke imale su slične priče. Bez obzira na optužbe, Masterson kaže da su njihove tvrdnje neistinite.

“Boriću se protiv nje na sudu, radujem se tome. Napokon će javnost imati priliku da sazna istinu i vidi kako me loše ta žena prikazuje. A jednom kad ovo suđenje bude gotovo, planiram tužiti sve koje su me olajavale i nanosile štetu meni i mojoj porodici”, rekao je Stiven Hajd iz “Sedamdesetih”.

Oglasili su se i iz Sajantološke crkve.

“Sudeći po svemu što smo pročitali u medijima, ova tužba je neutemeljena i neće nigdje otići jer su tvrdnje smiješne i sramotne”, poručili su.

Deni je od 2011. u braku s glumicom Bijou Fillips (39) i imaju djevojčicu Fijanu Frensis (5).

Send this to a friend