Showbiz

Holivudske dive koje su odbile da idu “pod nož”: Starenje je privilegija, a ne kazna

Plastična hirurgija koja je do prije dvije decenije bila rezervisana isključivo za bogate i slavne postala je dostupna i “običnim ženama”. Cijene su pristupačnije, estetske klinike sve brojnije, a reklame za razne estetske korekcije i modifikacije nam “iskaču iz frižidera”, prenosi Ona.rs.

Kroz filmove, serije i muzičke spotove godinama nam se servira besprekoran izgled žena koje i u svojim poznim godinama izgledaju kao s početka karijere. U novinama nerijetko viđamo naslove poput “Ostarila je!”, “Stigle su je godine, prve bore vidljive”, stoga ne možemo da krivimo poznate dame koje se zbog velikog pritiska javnosti i medija odluče da svoje lice i tijelo podmlade uz malu pomoć stručnih lica.

No, ipak postoje izuzeci, žene koje odbijaju da podlegnu trendu i ostaju svoje. Evo ko je s liste Holivuda ostao dosledan prirodnoj ljepoti.

Meril Strip

Meril Strip

Glumačka ikona, dobitnica Oskara Meril Strip u potpunosti je protiv plastične hirurgije. U razgovoru za “Good Housekeeping” rekla je:

“Začuđena sam da je to postalo nešto što se podrazumijeva, ne biste vjerovali koliko je velik broj muškaraca iz Holivuda koji su otišli pod nož. Ja to jednostavno ne razumijem, starenje je nešto što moramo da prihvatimo objeručke, život je dragocjen, ali to shvatiš tek kad izgubiš dosta dragih osoba, onda ti postane jasno da je svaki dodatni dan dar”.

Hale Beri

Hale Beri

Hale Beri, ljepotica koja je ponosno zakoračila u šestu deceniju, kaže da razumije pritisak koji se nameće ženama njenog poziva, ali da odbija da mu podlegne.

“Kad pogledaš oko sebe i shvatiš da su skoro svi radili određene korekcije, zapitaš se “da li mi je to neophodno da bih održala karijeru?” Neću da lažem i poričem da nikad nisam razmišljala na tu temu, ali uvijek se iznova podsjetim da ljepota zaista dolazi iznutra, starenje je prirodan proces koji neće zaobići nikog, ja želim da uvijek izgledam kao ja, čak i kao neka mnogo starija verzija sebe. Ako uradiš previše promjena, postaneš neko drugi”, govorila je za Yahoo!Beauty.

Salma Hajek

Salma Hajek

Žena koju mnogi smatraju najljepšom ženom Holivuda, Salma Hajek ostaje vjerna svojoj prirodnoj ljepoti i javno izražava nezadovoljstvo prema sve popularnijem trendu:

“Ne želim da idem pod nož ni da ubrizgavam botoks. Mislim da je užasno što toliko djevojaka u kasnim 20-tim stavlja sve to u lice i usne. Jedna mi je čak i rekla: “Ako umrtvim svoje mišiće sad, neću dobiti bore kasnije.” Možete li da zamislite takvo razmišljanje?”, kaže glumica za “InStyle”.

Džulija Roberts

Džulija Roberts

Iako je bila optuživana za razne hirurške zahvate “najljepši osmijeh Holivuda”, kako je mnogi zovu, stoji pri svojim izjavama da nikada nije i nikada neće raditi bilo šta na sebi.

U razgovoru za časopis “Elle” rekla je:

“Želim da moja djeca znaju kako izgledam kad sam bijesna, tužna, srećna, zbunjena. Tvoje lice priča priču”.

Kejt Vinslet

Kejt Vinslet

Čuvena Rouz iz Titanika, Oskarom nagrađivana glumica Kejt Vinslet, čvrsto stoji iza svojih stavova:

“To je protiv mojih principa, mog vaspitanja, mog stava o prirodnoj ljepoti. Nikada, nikada neću popustiti, ja sam glumica, ekspresije lica su od ključnog značaja u tom pozivu”, ističe Kejt za “Telegraph”.

Da li zaista želimo da živimo u društvu u kom je modifikovanje sebe prema trendovima postalo imperativ i gdje je ljepota povezivana isključivo sa mladolikošću ili treba da zastanemo i shvatimo da je starenje privilegija koju mnogi ne dočekaju, a ne kazna odraza u ogledalu.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
DoticniMilosbdVakcinasvizajednoAaaaa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Doticni
Gost
Doticni

Prave zene, dostojanstvene. Zalosno da je to najmanje cijenjeno u danasnjem drustvu.

Milosbd
Gost
Milosbd

Da je zena nekog servisera ili radnika odma bi se napumpala

Vakcina
Gost
Vakcina

Predivne.. Dame.. Bez kompleksa. Dosta nam je ovih prikaza što ih svakodnevno srijecemo, ni na šta ne liče..

svizajedno
Gost
svizajedno

… prave zene , duh i sharm nikad ne stare ako ga imas …. 👍👍👍

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Ove zene su upravo najveci dokaz da vas operacija ne cini mladjim i ljepsim.

drachki
Gost
drachki

Zaboravili ste Šeron Stoun. Ni ona se nikad nije podvrgla estetskim zahvatima.

Pozdrav
Gost
Pozdrav

Prelijepe

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo! Botoksirane, silikonirane, naduvane, našmrkane, pjane… u što se pretvoriše mnoge žene nije mi jasno. Pozdravljam prirodnu ljepotu i sve prirodne procese kod ljudi.

Send this to a friend