Showbiz

Hrvatska blogerka otkrila: Influenseri naplaćuju postove i po hiljadu eura

Hrvatska blogerka Andrea Fabrić odlučila je da progovori o najčuvanijoj influenserskoj tajni – zaradama.

Kako kaže, ako u to ulazite zbog novca, brzo ćete odustati. Cijene se razlikuje od osobe do osobe i dodaje da nije isto kupuje li klijent stori, post, oboje ili paket od nekoliko objava.

Prosječan profil sa 10.000 pratioca za post o nekom proizvodu može se naplatiti 100 eura, a za post i story se uzima oko 150 eura. Ako klijent traži više objava, moguć je i popust. Cijena se penje zavisno i od angažmana pratioca-ako on iznosi 30 odsto cijena posta može rasti i na 200 eura.

Influenser sa 40.000 do 60.000 pratilaca post može naplatiti od 250 do 400 eura, zavisno od angažovanosti pratilaca. Oni sa 100.000 pratilaca mogu za post tražiti od 400 do 800 eura.

Oni sa 150 do 200.000 pratilaca mogu tražiti od 800 do 1000 eura za post. Dodala je i da se za jednogodišnji ugovor sa sponzorima daje i određeni popust.

Sponzorisani YouTube video košta dvostruko više, ali cijena zavisi od toga na koji način se proizvod promoviše.

Dodala je i da se inače ne obazire na komentare ispod članaka o influenserima, ali postoji jedan koji je iritira.

“Plaćanje poreza. Odmah ću dati odgovor na takve stvari, a to je da većina nas influensera ima svoje firme, ili će tek imati svoje firme ili posluju preko studentskog ugovora ili ugovora o radu. Hvala vam puno o vašoj brizi o mom i našem porezu, ali mi ga svi uredno plaćamo, pa se ne morate brinuti o našim porezima, doprinosima i penziji, s obzirom na to da se tu jako puno proteže rečenica da nemamo staž”, kaže Andrea.

Send this to a friend