Showbiz

Italijani koji su se predstavljali kao Džordž Kluni uhapšeni nakon devet godina

Italijanski državljani Franćesko Galdeli i Vanja Gofi, uhapšeni su nakon devet godina jer su koristili ime glumca Džordža Klunija kako bi promovisali modni biznis. Prevaranti su stavljeni su na crvenu Interpolovu potjernicu 2013. godine. Kluni ih je tužio te je na sudu u Italiji 2010. godine svjedočio rekavši da su koristili njegovo ime u cilju prevare. Takođe, optuženi su za niz drugih prevara u Italiji.

Galdeli i Gofi su pobjegli u rodnu zemlju kako bi izbjegli hapšenje, a dobili su nadimke “italijanski Boni i Klajd” po legendarnom američkom gangsterskom paru. Uhapšeni u subotu u zajedničkoj akciji tajlandskih i italijanskih vlasti obavljenoj u predgrađu tajlandskog grada Pataje.

“Tokom ispitivanja je Gadeli je priznao da se predstavljao kao Kluni i da je pokrenuo biznis s odjećom varajući ljude koji su mu slali novac”, saoštila je tajlandska policija.

Par je živio na Tajlandu od 2014. godine, a Galdeli je te godine uhapšen. Ipak, tokom suđenja je pobjegao.

Italijanski mediji pišu da su prevaranti živjeli na Tajlandu prodavajući lažne Rolex satove putem interneta. Optuženi su za kršenje viznog zakona, a uslijediće izručenje.

Send this to a friend