Showbiz

Kako je Nataša Bekvalac promijenila tok karijere Marije Šerifović

I dok je ljubav publike prema pjesamama Baneta Opačića obično na prvo slušanje, sa pjevačima nije uvijek tako, čak ni kada je u piutanju hit poput „Pametna i luda“. Naime, pjesma se nije dopala Mariji Šerifović ni Nataši Bekvalac, iako je pobjednici Evrovizije 2007. kasnije promijenila karijeru.

“Pjesma “Pametna i luda” je pisana za Natašu Bekvalac. Nataša je slušala, ali bez reakcije, rekla je da joj fali nešto u tekstu, nešto u melodiji, i pjesmu sam sklonio po strani gdje je stajala neko vrijeme. Poslije izvjesnog vremena se javila Marija Šerifović, došla kod mene da pričamo o njenoj novoj pjesmi i ja sam se slučajno sjetio da već imam nešto što bi bilo idealno za nju. Ali, ni Marija nije baš sjajno reagovala, tekst joj je bio prekomplikovan i previše poetski… Ipak, vjerovao sam u taj spoj, bio sam uporan i nagovorio je da pjesmu otpjeva”, sjeća se Opačić rada kompoziciji koja je ne samo promijenila karijeru Šerifovićeve, već je bila začetak snimaka iz studija koji su od Opačića napravili regionalni fenomen.

“To je bio prvi snimak koji sam postavio na Instagramu i tajao je 15 sekundi. “Pametna i luda” je otvorila potpuno novo poglavlje Marijine karijere kao i stila pjesama koje spajaju pop i folk na jedan potpuno drugačiji način. U isto vrijeme to je bio početak snimaka iz ateljea koji su danas već naširoko poznati i najavili su mnoge velike hitove”, rekao je Bane.

Send this to a friend