Showbiz

Kako se dijele milioni: Najskuplji razvodi u istoriji

Čelni čovjek Amazona, najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos i njegova supruga Mekenzi razvode se nakon 25 godina braka. Biće ovo samo jedan u nizu nevjerovatno skupih razvoda koje pamtimo.

Džef Bezos i Mekenzi Bezos

Čelni čovjek Amazona i najbogatiji čovjek na svijetu na Tviteru je objavio kako se nakon 25 godina rastaje od supruge Mekenzi. Kao razlog raskida dugogodišnje ljubavi navodi se vanbračna afera s televizijskom voditeljkom Loren Sančez, koja je još uvijek službeno u braku s holivudskim mogulom i lovcem na talente Patrikom Vajtselom.

Još uvijek nije poznato da li par prije ulaska u brak potpisao predbračni ugovor, a u slučaju da se to nije dogodilo, to znači da će Mekenzi naslijediti polovinu suprugov bogatstva – tačnije 137 milijardi dolara.

Petra Eklston i Džejms Stant

Nakon šest godina braka prošle godine došao je kraj još jednoj ljubavi. Petra je optužila supruga za nasilno ponašanje i čestu konzumaciju droga. Bivši supružnici na sudu vode bitku za bogatstvo koje je procijenjeno na oko 70 milijardi dolara i zato mnogi njihov razvod već opisuju kao najskuplji razvod u zvjezdanoj istoriji. Vlasnici su 200 miliona dolara vrijednog imanja u Los Anđelesu i više od 100 miliona dolara vrijedne vile u Londonu. Posjeduju i vilu Erona Spelinga, koju su kupili za 80 miliona dolara, a to im je samo dio imovine.

Berni i Slavica Eklston

U samom vrhu skupih razvoda nalaze se i Petrini roditelji Berni i Slavica Eklston koji su se razveli prije osam godina te je ona nakon razvoda postala najbogatija britanska razvedena žena, prema Sandej Tajmsu, s čak 740 miliona funti. Supružnici su odlučili da okončaju brak nakon duge 23 godine zbog vrlo turbulentnih faza kroz koje su prolazili. Sam razvod i sudski troškovi koštali su čak 1,2 milijarde dolara.

Tajger Vuds i Elin Nordegren

Vjerovatno većina pamti aferu legendarnog golfera kada je otkriveno s koliko je ljubavnica spavao iako je bio u braku. Nakon toga njegova supruga Elin Nordegren je poludjela i predala zahtjev za razvod braka te joj je nakon presude dodijeljeno 100 miliona dolara. Kasnije je u medijima rekla da svom bivšem mužu oprašta nevjeru i skandale koji su doveli do kraha braka.

Roman i Irina Abramovič

On je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i poznat po nevjerovatno luksuznom i rastrošnom životu kojim živi. U centru medijske pažnje našao se i 2007. godine, kada je odlučio da se razvede od supruge Irine. Ruski milijarder i vlasnik engleskog fudbalskog kluba Čelzi i godinu dana mlađa Irina, bivša stjuardesa, u braku su proveli 15 godina i imaju petoro djece, a nakon sporazumnog raskida ona je dobila 300 miliona dolara. Roman se nakon razvoda javno spetljao s dotadašnjom ljubavnicom Darijom Žukovom.

Arnold Švarceneger i Maria Šriver

Arnold Švarceneger i Maria Šriver odlučili su da se razvedu nakon 25 godina braka. Zahtjev za razvod je podnijela Maria nakon što je saznala da Arnold ima nezakonito dijete s njihovom kućnom pomoćnicom Mildred Baenom. Glumac je nakon sudske presude bivšoj supruzi trebalo da isplati 350 miliona dolara.

Mel i Robin Gibson

Razvod poznatog glumca takođe se svrstava u ovu kategoriju. Do razvoda od Robin došlo je nakon dugih 28 godina braka zato što se saznalo da Mel čeka dijete s ruskom pjevačicom Oksanom Grigorijevom. Nakon sudske presude Robin je dobila polovinu Melove imovine zbog nepotpisivanja predbračnog ugovora prilikom sklapanja braka te je sa suda otišla bogatija za čak 425 miliona dolara. Osim toga, supružnici su zajedno posjedovali nekoliko nekretnina i privatno ostrvo u Tihom okeanu.

Majkl i Huanita Džordan

Jedan od najpoznatijih košarkaša današnjice rastao se nakon 17 godina braka od supruge Huanite Vanoj. U braku su dobili troje djece pa je nakon razvoda starateljstvo pripalo majci. Osim toga, Huanita je dobila 168 miliona dolara i vlasništvo nad zajedničkom nekretninom u Čikagu. Majkl je nakon toga upoznao manekenku Ivet Prieto, s kojom se 2013. oženio i godinu dana poslije dobio i prinovu.

Madona i Gaj Riči

Iako su sve pokušali da zadrže u tajnosti, nije prošlo tako glatko. U ovoj priči žena je ta koje je trebalo da isplati milione nakon razvoda. Velika ljubav između reditelja i pop kraljice Madone završila se nakon osam godina braka tokom kojeg su dobili sina Roka i usvojili Davida, a Gaj je dobio 80 miliona dolara u novcu i nekretninama.

Dženet Džekson i Visam Al Mana

Prije nešto više od dva mjeseca svijet je svjedočio razvodu poznate pjevačice od katarskog milijardera Visama Al Mana. Par je 2012. godine uoči vjenčanja potpisao predbračni ugovor, jer su advokati Visama Al Mane željeli da osiguraju bogatstvo svog klijenta. U tom ugovoru stajalo je da će pjevačica od svog supruga dobiti čak 500 miliona dolara ako se rastanu nakon pet godina. To se i dogodilo, i to samo dva mjeseca nakon pete godišnjice braka.

Nikol Kidman i Tom Kruz

Poznati glumci razveli su se samo tri dana prije okrugle desete godišnjice braka. Bili su omiljeni par, ali nisu uspjeli da zadrže sreću u braku. Iako nikada javno nisu govorili o podjeli zajednički stečene imovine, nakon nekog vremena se saznalo kako je Nikol dobila 90 miliona dolara.

Send this to a friend