Showbiz

Kanje prodao Netfliksu dokumentarac o sebi za 30 miliona dolara

Najpopularniji striming servis “Netflix” iskeširao je više od 30 miliona dolara kako bi kupilo dokumentarac koji je o sebi snimao kontroverzni reper Kanje Vest, prenosi Bilbord.

Kanje će ispričati svoju priču u novom dokumentarcu koji je sniman 21. godinu jer sadrži nikad do sad viđene snimke iz reperove rane karijere i privatnog života.

U dokumentarcu će biti prikazani detalji s početka njegove karijere u Čikagu, ali i najteži period u životu kada je izgubio majku, pa sve do karijere u modnoj industriji i njegovu predsjedničku kandidaturu 2020. godine.

Još uvijek nije poznato hoće li u dokumentarcu biti prikazani i detalji njegovog nervnog sloma 2016. zbog kojeg je neko vrijeme bio hospitaliziran u Los Anđelesu i detalje oko razvoda od supruge Kim, koji je trenutno aktuelan.

Još neimenovani dokumentarac trebao bi biti premijerno prikazan na Netflixu krajem ove godine.

Podsjetimo, prošlog mjeseca „Bloomberg“ je procijenio da je Kanje ‘težak’ oko 6,6 milijardi dolara, prvenstveno na temelju njegovog uspješnog brenda „Yeezy“ koji vrijedi između 3,2 i 4,7 milijardi dolara. Reper takođe ima 122 miliona dolara u gotovini i dionicama, a od muzičke karijere je zaradio oko 110 miliona dolara.

Send this to a friend